Annonsørinnhold

PÅ ETTERSKUDD: – Veldig mange norske selskaper vil måtte ta stilling til hvilket økonomisystem de skal bruke fremover, sier Ove Jørgen Carlsen.

Mange sitter fast i gamle systemer: – Nå er det kritisk

Norske bedrifter henger etter i overgangen til skybaserte økonomisystemer. Det resulterer i svekket konkurransekraft, økt sikkerhetsrisiko og redusert lønnsomhet.

Halvparten av norske bedrifter har ennå ikke begynt på sin «skyreise», viser en fersk rapport fra PwC (ekstern lenke).

– Når de skal velge nytt økonomisystem, velger alle bedrifter skyløsninger i dag. Slik har det allerede vært i flere år, sier Ove Jørgen Carlsen, administrerende direktør i Xledger Norge.

Xledger har i dag vokst frem til å være den viktigste utfordreren til de tradisjonelle leverandørene av økonomisystemer.

Innen 2030 spår analytikere at de aller fleste virksomhetene skal være flyttet opp i skyen. PwCs rapport viser at kun anslagsvis 30 prosent av markedet benytter skybaserte økonomisystemer i dag. Det betyr at de neste årene vil gi oss tidenes skifte i det norske ERP-markedet.

– Å velge økonomisystem handler om å bruke både hodet og hjertet. Du er på jakt etter en partner du kan trives med og som du har tillit til. Og aller viktigst: Et økonomisystem som kan være hjerte og pulsmåler i din digitale virksomhet, sier Carlsen.

bilde

– Fra Go-cart til Formel 1 på tre måneder

Eiendomshuset Malling valgte i 2018 Xledger som nytt økonomisystem, og har siden både doblet sin portefølje og utviklet et helt nytt forretningsområde.

Dette hadde ikke vært mulig uten det nye systemet, mener partner og økonomidirektør i selskapet, Martin Mehus.

– Det var som å gå fra go-kart til Formel 1 på tre måneder. Nå er vi rigget for å doble oss, og kanskje også triple oss, uten å måtte bekymre oss om kapasiteten i økonomisystemet, sier han.

Mehus mener økonomiavdelinger kan kutte kostnadene sine betraktelig ved å velge et økonomisystem som forenkler oppgaver som datainnsamling, rapporteringsprosesser, fakturahåndtering og årsavslutning.

— Det råeste er at jeg som CFO bruker mye mindre tid på egen butikk nå enn før vi doblet oss. Vårt bytte av økonomisystem til Xledger la rett og slett grunnlaget for Mallings satsing på eiendomsforvaltning, sier han.

– Et svært viktig valg

Det vil være store gevinster å hente for de bedriftene som tar et strategisk riktig valg, evner å reagere raskt og takle omstillingen best.

Tapet til de som blir hengende etter, vil derimot bli tilsvarende stort.

– Bedriftene har et tydelig valg. Det enkleste i dag kan være å bli med sin eksisterende leverandør og flytte sin eksisterende løsning opp i skyen. Vår erfaring er at det kan skape uforutsette problemer senere, sier Carlsen.

Et ERP-system i skyen handler om å få kontinuerlig tilgang til det siste av ny teknologi. Det betyr tilgang til blant annet maskinlæring, kunstig intelligens og stadig nye integrasjoner mot eksterne systemer, datakilder og en robust sikkerhetsarkitektur.

Flere leverandører av økonomisystemer slutter nå å oppdatere sine gamle systemer. Det betyr at kunden må gjøre et valg: Bruke den eksisterende leverandørens umodne løsning, eller velge en leverandør som har lang erfaring og fullt fokus på å levere den beste skybaserte tjenesten.

Sjekk om økonomisystemet Xledger passer for deg

Carlsen mener at det å velge en ny, umoden løsning fra en tradisjonell leverandør kan slå tilbake på kunden.

– Disse ERP-leverandørene står i en krevende overgang fra gammel til ny teknologi. Det gir risiko for kunden. Vi som har vært i skyen i 20 år ligger foran, og vi tilbyr et rikt spekter av funksjonalitet som de nye løsningene ikke vil matche.

Sjekk om økonomisystemet Xledger passer for deg

Han mener det er bekymringsverdig at opptil 70 prosent av norske virksomheter sitter fast i utdaterte og mindre sikre løsninger.

– Når halvparten ennå ikke har startet sin reise, til tross for at analytikere og eksperter er enige om at alle norske bedrifter vil være i skyen innen noen få år, er det klart at vi står overfor et stort skifte. Nå er det kritisk at beslutningstakere i bedriftene tar tak i det her, sier han.

Nå ber han bedriftsledere tenke seg grundig om før de velger hvem de skal ta fatt på skyreisen sin med, og begrunner det med at:

  • Overgangen til skybaserte økonomisystemer er nødvendig både for å holde tritt med teknologisk utvikling og for å forbedre virksomhetens funksjonalitet og sikkerhet.
  • Bedriftene som lykkes med overgangen til et skybasert økonomisystem, opplever økt effektivisering, stordriftsfordeler og langt bedre rutiner for informasjonsflyt og rapportering.

Han oppfordrer alle som vurderer å bytte økonomisystem til å ta kontakt, slik at Xledger kan hjelpe med å kartlegge veien videre.

– Vår erfaring er at altfor mange CFO-er venter for lenge med å skifte fordi de tror det er mer komplisert og tidkrevende enn det faktisk er. Ta kontakt, så finner vi ut av det sammen, avslutter han.

Les mer om hvorfor du bør velge Xledger

  

Powered by Labrador CMS