KLAR FOR Å BYGGE: Fra venstre: Administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Helene Mork, styreleder i Bauda, Henrik Baumann, byggherrerepresentant Nils Reine i Vedal Prosjekt, driftsleder Johnny Leirflaten i X-Anlegg, prosjektdirektør Knut M. Tolo i Vestaksen Eiendom og formann Thomas Andresen i X-Anlegg.

Bauda kjøper i Fiskumparken – skal bygge nytt anlegg

Bilkonsernet har kjøpt 55 mål for å etablere et nytt bilklargjøringsanlegg.

Publisert

Det er Vestaksen Eiendom som utvikler Fiskumparken, som ligger i Øvre Eiker kommune langs E134 mellom Kongsberg og Hokksund, 25 minutter fra Drammen. Nå har Eiendomsselskapet solgt en tomt på 55 mål til Bauda AS. Bilkonsernet vil gå i gang med byggingen av det nye anlegget allerede til sommeren. Våren 2025 vil det 5.100 kvadratmeter store anlegget stå klart til bruk. Megler var Malling & Co Drammen.

– Beliggenheten tett på E-134 mellom Hokksund og Kongsberg er ideell. Det nye anlegget vil bli dimensjonert for å ta 10.000 biler gjennom klargjøringsløpet årlig, og sikre at vi kan klargjøre nye biler raskt og effektivt. Det vil gi våre forhandlere økt konkurransekraft, sier styreleder Henrik Baumann i Bauda.

Bauda har 19 Toyota-forhandlere, 4 Lexus-forhandlere og 2 skadesentre på Østlandet og Sørlandet. Selskapet eies av Toyota og Baumann-familien.

Fiskumparken er på til sammen 600 mål som er avsatt til næring, og det er allerede flere bilrelaterte selskaper som har kjøpt tomter i parken.

– Vi har allerede solgt ca. 170 mål og er i gang med å utvikle nye store tomteområder, uttaler administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Helene Mork.

Expandia Moduler, som er landets største innen modulbygg, var den første kjøperen av tomt i Fiskumparken. Selskapet kjøpte en tomt for å samle virksomhetene som hadde vært spredt over Krokstadelva, Heistadmoen og Kongsberg. Andre aktører som har valgt Fiskumparken, er blant andre Autostrada, Utleiepartner Lagerbygg og E-Wheels.

– Det pågår for tiden flere prosesser med andre potensielle kjøpere av tomter og aktører som ønsker å leie, sier Mork.

Baumann og Mork understreker at Baudas etablering vil føre til mer aktivitet og utvikling i området.

– Vi er imponert over det Vestaksen får til i Fiskumparken og ser fram til å bli en del av det voksende og dynamiske næringsmiljøet der. Det nye anlegget vil gi oss den kapasiteten vi trenger for å møte etterspørselen og forbedre vår leveringsdyktighet, sier styreleder Baumann.

Vestaksens leder er godt fornøyd med å kunne bidra til Baudas utvikling og vekst.

– Baudas prosjekt er en viktig milepæl i vårt arbeid med å utvikle Fiskumparken til et viktig knutepunkt for logistikk og næring vest for Oslo, sier Helene Mork.

Hun berømmer næringsmegler Mallings Drammenskontor og det juridiske miljøet i Sands for godt samarbeid

 

Powered by Labrador CMS