I MÅL: REQ og Brække Eiendom er i mål med stordeal. Her sammen med representanter fra rådgiver Malling & Co.

REQ-fond i kjempedeal med Brække Eiendom

Det nye strategiske samarbeidet innebærer at REQ Fund I går inn med 50 prosent i porteføljen med 90.000 kvadratmeter eiendomsmasse og intensjoner om vekst i regionen.

Publisert Sist oppdatert

Det nye selskapet skal eies 50-50 av REQ Fund I og Brække Eiendom. Porteføljen inkluderer 9 eiendommer i Drammen-regionen med 90.000 kvadratmeter med lager-, produskjons- og logistikkeiendommer. Tomtearealet er på 180.000 kvadratmeter.

Brække Eiendom og REQ har store forventninger til videre utvikling av eiendommene og porteføljen.

– Brække har gjennom årene bygget seg opp til å bli en ledende aktør i sitt marked. De har virkelig imponert oss og bevist hvorfor de har den posisjonen de har i dag, gjennom tilstedeværelse, aktiv og god forvaltning. Vi fant raskt tonen med Kristoffer og resten av teamet hos Brække, og er veldig fornøyde med hvordan dialogen har vært. Vi er overbevist om at Brække er riktig partner for REQ i regionen. Nå ser vi frem til å ta tak i en spennende portefølje sammen med Brække, sier Haakon Flinder, transaksjonsansvarlig fra REQ.

– Brække Eiendom har som en del av sin videre satsing og utvikling ønsket å finne en kompetent partner som kan være med å utvikle deler av vår portefølje videre. Vår målsetning har vært å inngå ett langsiktig partnerskap med en aktør som kan gi oss synergier gjennom sin erfaring og kjennskap til bransjen. Når vi ble satt i kontakt med REQ av Malling tidligere i år ble det etter noen få møter tydelig for oss at REQ og menneskene i REQ var en riktig partner for oss. Vi er svært fornøyd med dialogen så langt i prosessen og er overbevist om at den kompetansen partene innehar i felleskap vil gi gode resultater for utviklingen av eksisterende portefølje samt nye kjøp, sier Kristoffer Brække.

Det er Malling & Co som har vært rådgiver i prosessen for både kjøper og selger. I tillegg har Wikborg Rein vært juridisk rådgiver REQ og advokatfirmaet Svensson Nøkleby ved Inger Marie Bodin Åkvåg har vært juridisk rådgiver for Brække Eiendom.  RSM har bistått som finansiell rådgiver, og BER har vært teknisk rådgiver.

En strategisk, finansiell partner

– Dette har vært en omfattende, morsom og ryddig prosess fra start til mål. Det hele startet med at Kristoffer kom til oss med ønske om å finne en strategisk, finansiell partner for å vokse videre og kapitalisere på sitt sterke forvaltningsorgan. Vi tenkte umiddelbart på REQ som en god match med korte beslutningsveier, tilgjengelig investeringskapasitet og ikke minst flinke folk. Vi ser frem til å følge partnerskapet videre, sier Petter Warloff Berger og Lars Bastiansen i Malling.

Partene er enige om å ikke gå ut med nærmere detaljer om transaksjonen. Dialogen mellom Brække Eiendom og REQ startet tidligere i år. Siden da har de utarbeidet en felles strategi som utnytter deres respektive styrker på best mulig måte.

– Brække Eiendom og REQ har lært hverandres styrker å kjenne og ser for seg at dette kan være starten på et lengre samarbeid i regionen. Som en del av dialogen har det allerede dukket opp nye muligheter partene har vurdert. Drammen-regionen har flere områder med spennende eiendom og vi ser at det er en enorm styrke å ha med seg lokalkunnskap i dette markedet. Å lykkes utenfor de store byene krever lokal tilstedeværelse og det har Brække bygget opp over lang tid. Vi ser frem til å vurdere nye muligheter i regionen, sier Johan Hamre i REQ.

 

 

Powered by Labrador CMS