INNOVATIVE: SLUSH: Ingebjørg Foss Daae og Janne Aas-Jakobsen i Consigli.

Consigli blant de beste på innovasjon

Er i svært godt selskap med landets 25 mest innovative virksomheter.

Publisert

For tiende gang presenterer InnoMag presenterer og Computerworld en oversikt over det de mener er de 25 norske virksomhetene som er flinkest på innovasjonsområdet.

– Det er en faglig tung jury som har tatt utgangspunkt i forslag fra våre lesere og etter en grundig evaluering endt opp med listen, melder nettstedet.

Årets liste inneholder både gamle travere og nye norske vekstvirksomheter. På toppen ligger Stavanger-selskapet Lærdal Medical som i over 60 år har hjulpet verden med innovative løsninger innen medisinsk utstyr. De vant foran Aker Biomarine, som vant for syv år siden og som ble kåret til Europas mest innovative virksomhet året etter.

Andre sterke navn i årets kåring er for eksempel Tomra, Tibber, DNB og Q-meieriene

Det Oslo-baserte proptech-selskapet Consigli tok en sterk åttende plass med bakgrunn i sin KI-løsning.

– Dette er jo veldig stas. Vi er i godt selskap, sier Ingebjørg Foss Daae som er selskapets COO.

Mer enn bare prat

Juryen ble også i år ledet av InnoMags redaktør, Truls Berg som har foretatt utvelgelsen av kandidater med god hjelp av lesere som nominerte kandidater våren 23. Med i juryen i år var Ingvild Myhre som leder av Nasjonalt Innovasjonsråd, klimapsykolog Ragnhild Nilsen, NHHs innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen, Standard Norges direktør for energi, bærekraft og teknologi, Åse Lunde, tidligere finansminister Jan Tore Sanner, NTNUs professor emeritus Arne Krokan, Computerworlds redaktør Anders Løvøy og svenskenes globale innovasjonsprofessor Leif Edvinsson.

– Vi mener at dette er Norges desidert mest omfattende oversikt over hvem som faktisk er innovative i motsetning til de som kun nøyer seg med å prate om innovasjon. Vi understreker at listen bare omhandler norske virksomheter, men felles for alle på listen er at de er i verdensklasse når det gjelder å jobbe aktivt med innovasjon, sier juryleder Truls Berg.

Prisen blir delt ut i september av statsminister Jonas Gahr Støre og professor Robert Wolcott som leder The World Innovation Network.

Årets 25 mest innovative virksomheter er:

1. Lærdal Medical

2. Aker BioMarine

3. Ferd

4. Brønnøysundregistrene

5. Jets Vacuum

6. Tomra

7. Pixii

8. Consigli

8. 1X Technologies

10. Skatteetaten

10. Posten

12. ODA

13. Tibber

14. Torghatten AS

15. Autostore

16. Gelato

17. Itera ASA

18. Amesto

19. Hyke

20. DNB

21. Q-meieriene

22. Remarkable

23. Yara

24. Zaptec

25. Jotun

Powered by Labrador CMS