Selger Swiss Real Estate

Sveitsiske Partners Group kjøper eiendomsfondet Swiss Real Estate AS.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Hans R. Holdener (bildet) og Thomas C. Holst etablerte i oktober 2006 fondsforvaltningsselskapet Helvetica Property Investors AS, som i 2007 i samarbeid med Castelar Corporate Finance AS etablerte eiendomsfondet Swiss Real Estate AS.

Om lag 650 millioner kroner ble hentet inn blant ca. 2500 norske investorer. Virksomheten til Swiss Real Estate AS er å eie eiendom eller andeler i selskap som eier eiendom i Sveits. Selskapet har investert utelukkende i Sveits, med hovedfokus på storområdene Zürich, Bern og Basel.

To år tilFondet skulle etter planen avvikles i fjor høst, men levetiden er forlenget til august 2016. Nå er det altså klart at det globale forvaltningsselskapet Partners Group tar over fondet. Credit Suisse Private Fund Group har vært rådgiver for Swiss Real Estate AS i salgsprosessen.

Salget av fondet ble ifølge en pressemelding signert 5. november og gjennomføres som en aksjetransaksjon, der alle de sveitsiske eierselskapene selges. Prisen per aksje er 110 norske kroner, som skal være i den øvre del av prisintervallet.

I tillegg er det utbetalt 18,7 kroner i utbytte i perioden, som ifølge pressemeldingen gir en totalavkastning tett opp under 30 prosent. Holdener sier til NE nyheter at underliggende eiendomsverdier er på 2,1 milliarder kroner.

Får 90 prosentOm lag 90 prosent av salgssummen utbetales til aksjonærene nå i desember. De resterende midlene er tilbakeholdt på grunn av garantistillelser og utbetales innen begynnelsen av 2016. Deretter oppløses fondet. Partners Group skal videreutvikle eiendomsmassen og satte ifølge pressemeldingen som krav at Hans R. Holdener skulle fortsette som forvalter.

– Det er hyggelig å få anerkjennelse for den jobben vi har gjort, og at Partners Group gir meg tillit. Jeg ser frem til å være med videre. Vi har lykkes i en tøff periode med både finanskrise og eurokrise. Fondet har gitt en total avkastning i levetiden på rundt 30 prosent, inklusive utbytter. Vi treffer også godt på sveitserfrancen, og investorene får et raskt oppgjør, sier Hans R. Holdener i pressemeldingen.

Stabilt markedHan mener det i ettertid har vist seg riktig å investere i sveitsisk eiendom, også i vanskelige tider.– Det gir kanskje ikke den høyeste avkastningen, men fordelen er at det er et stabilt marked med små svingninger sier Holdener.

Styreleder Peter Simonsen, i Swiss Real Estate AS sier styret har jobbet lenge med å få til et salg som ivaretar aksjonærenes interesse på en god måte. – Med salget til Partners Group får aksjonærene en god avkastning, sier Simonsen.

 

 

Powered by Labrador CMS