Selger likevel?

Nordea kan likevel selge seg ut av Åsane Storsenter.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev i midten av juni at Nordea Liv har stanset salget av Åsane Storsenter og vil heller utvikle senteret sammen med partneren Steen & Strøm (se nederst i artikkelen).

Det var i fjor høst det ble kjent at Nordea vurderte et salg, men de skal ikke ha fått inn tilfredsstillende bud.

Ifølge Vest24 vil Nordea Liv ha hele en milliard kroner for sin halvdel (50,1 prosent) av Åsane Storsenter, men ingen kjøpere har så langt meldt seg. Det skal også ifølge nettstedet ha vært uenigheter mellom Nordea Liv og Steen & Strøm, spesielt etter at sistnevnte fikk nye eiere.

Nordea Liv og Steen & Strøm skal i utgangspunktet ha vært enige om endre Åsane senter til et bydelssentrum i Bergen, men med eierskiftet i Steen & Strøm er denne planen lagt på is. Ifølge Vest24 mener Steen & Strøms eiere at infrastrukturkostnadene blir for høye.

De «nye» eierne i Steen & Strøm vil i stedet bygge et mer «lukket» senter med tak over hodet, noe investeringsdirektør Nils Arne Gundersen i Nordea Liv er enig i. Gundersen ser også for seg langt flere boliger enn det dagens plan åpner for.

Direktør Thor Bareksten i Steen & Strøm sier at vi «vil utvikle vår eiendom til det beste for dem som bruker senteret og sentrumsområdet».

Åsane Storsenter har opplevd omsetningssvikt etter etableringen av kjøpesenteret Horisont, som ble åpnet i fjor høst. Omsetningen falt fra 1778 millioner kroner i 2013 til 1725 millioner i fjor.

En prising av hele senteret til 2 milliarder kroner tilsvarer 116 prosent av 2014-omsetningen, som i så fall vil være høyt i norsk sammenheng.

Powered by Labrador CMS