LITE SANNSYNLIG: Det er bortimot usannsynlig at Norges Bank kutter renten i mars, ifølge Dane Cekov i Nordea.
LITE SANNSYNLIG: Det er bortimot usannsynlig at Norges Bank kutter renten i mars, ifølge Dane Cekov i Nordea.

Nå forsvinner håpet om rentekutt

Signalene fra USA i går var negative for det norske rentemarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Den amerikanske sentralbanken holdt som ventet styringsrenten uendret i går kveld norsk tid.  Sentralbanken beholdt dagens rentenivå i intervallet 5,25–5,5 prosent. Det har den gjort siden juli i fjor, og intervallet er det høyeste rentenivået i USA på 22 år.

Sentralbanken skrev i en pressemelding at inflasjonen har dempet seg det siste året. Den holder seg likevel høy. Det tyder på at det ikke blir noe snarlig rentekutt. Dermed svekkes også håpet om et snarlig kutt her hjemme.

Norges Bank har selv antydet at det ikke blir noen rentenedgang før til høsten.

Banktrøbbel

– Norske renter falt i forkant av rentemøtet etter at nyheten om nytt banktrøbbel i USA. Det var om en nedgang på ca. 0,05 prosentpoeng langs hele rentekurven fra to til ti år.

– Nå på morgenen ser vi at de aller korteste rentene stiger. Markedene toner ned forventingene om kutt fra Norges Bank. Det skjer i takt med dempede forventinger om snarere og raske rentekutt fra den amerikanske sentralbanken, sier seniorstrateg Dane Cekov i Nordea Markets til Estate Nyheter.

Ifølge Cekov er det nå priset inn rundt 10 prosent sannsynlighet for at Norges Bank kutter rentene i mars. Onsdag ettermiddag var sannsynligheten nærmere 20 prosent.

De viktige norske byttelånsrentene ligger nå på drøyt 3,6 prosent for ti års løpetid. Den 5-årige swaprenten er på drøyt 3,7 prosent. Det er om lag 0,25 prosentpoeng høyere enn de tilsvarende norske statsrentene.

Powered by Labrador CMS