Finaleforslagene er klare

Fem finaleforslag er nå klar for det nye høyhuset til Base Property.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev i april i år at Base Property vil sprenge høydegrensene i Stavanger sentrum ved å bygge et høyhus på hele 26 etasjer.

Alfred Ydstebø i Base Property har slått seg sammen med den lokale Frp-toppen Christian Wedler om et nybygg på 26 etasjer i Knud Holms gate. Gaten går parallelt med sentrale Olav Vs gate i Stavanger sentrum, rett på vestsiden av Breiavatnet.

Går planene igjennom, vil dette bli Stavangers klart høyeste hus med 116 meter, omtrent som Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo. Scandic Forum er i dag Stavangers høyeste bygg med sine 80 meter.

Hensikten er å gjøre prosjektet stort nok til å være attraktivt for et selskap med 800-1000 arbeidstakere. I dag finnes det ingen bygg som kan tilby nye lokaler med 15 000-16 000 kvadratmeter bruksareal i sentrum av Stavanger.

Base Property og Borderholm Akseselskap har i sommer arrangert en internasjonal arkitektkonkurranse for høyhuset (se illustrasjon). Juryen består av Ydstebø selv, prosjektansvarlig Andreas Poulsson, Christian Wedler i Borderholm, samt to medlemmer av Norske Arkitekters Landsforbund (NAL).

Base Property skriver på hjemmesidene at juryen ikke får vite hvilke av kontorene som er levert de enkelte forslagene. Men de fem forslagene som står igjen, er 360 grader, Stavanger Synergitårn, Rhizom,Marilyn og Breiavatnet Lanterna.

De fem arkitektkontorene som har deltatt, er Eder Biesel fra Stavanger, Snøhetta og Dark fra Oslo, Schmidt Hammer Lassen fra Århus, samt UNStudio fra Amsterdam. Rammebetingelsene har vært at bygget skal være på maksimalt 26 etasjer, og at det skal kunne romme 1000 arbeidsplasser. Base Property opplyser at ingen av bidragsyterne har valgt å tegne et lavere bygg enn maksimalgrensen.

– Vi vil vise at vi satser på kvalitet i dette prosjektet, da har vi ingen annen mulighet enn å arrangere en slik konkurranse. Husk at dette skal bli et landemerke folk i Stavanger skal se på de neste 100 årene, sier Alfred Ydstebø til hjemmesidene.

De fem bidragene vil bli utstilt på den store ONS-messen i Stavanger i neste uke. Juryen avgjør 13. september hvem som vinner.

Powered by Labrador CMS