Nyheter

50 mektigste: Fem kandidater klare

Her er fem mye kandidater til kåringen Eiendomsbransjens mektigste.

Foto: Estate Media, Fredensborg, Roger Neumann/Scanpix, J.B. Ugland, Scanpix.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Estate Nyheter nyheters lesere skal kåre eiendomsbransjens mektigste. Av 50 personer med stor påvirkningskraft innenfor eiendom, vil vi presentere fem kandidater hver dag, i alfabetisk rekkefølge. Etter at alle er presentert, får leserne anledning til å stemme over hvem de mener er eiendomsbransjens mektigste.

Thon, Olav

Olav Thon er landets ubestridte eiendomskonge. Startet virksomheten som pelshandler, etter at han noen år tidligere hadde tatt med seg et par reveskinn for å selge disse i Oslo. Har vært daglig leder i over 70 år. Eier store deler av Norges paradegate Karl Johans gate. Er på tross av sine 94 år fremdeles involvert i den daglige driften, hvor virksomheten består av hoteller, kjøpesentre, næringsbygg og boligutvikling.

Greit å vite: Reveskinnene er en sentral del av logoen til Olav Thon-konsernet.

Les også: Kårer eiendomsbransjens mektigste

Tollefsen, Ivar Erik

Ivar Erik Tollefsen er rallykjører, skiløper og fjellklatrer. I tillegg er han landets mest ekspansive eiendomsinvestor, med en betydelig eiendomsmasse både i Norge, Sverige og Danmark. Har spesielt utmerket seg innen kjøp av utleieleiligheter, primært gjennom større porteføljer. De to siste årene har han økt porteføljen voldsomt og eier. Hadde i 2017 to milliarder kroner i leieinntekter.

Greit å vite: Drev på 1970- og 1980-tallet mobile diskotek, gjennom selskapet Tollefsen Enterprises.

Les også: Gårsdagens kandidater

Treschow, Michael Stang

Michael Stang Treschow Overtok i 2015 virksomheten Treschow-Fritzøe as og 600.000 mål skog etter moren Mille-Marie Treschow. Med det er han syvende generasjon eneeier av familieselskapet. I tillegg til skogbruk driver Treschow-Fritzøe innen eiendom, logistikk, steinindustri og byggevare.

Greit å vite: Har bildilla og er medeier i en Ferrari- og Maseratiforhandler.

Les også: De fem første kandidatene

Les også: De fem neste kandidatene

Tvenge, Torstein Ingvald

Torstein Ingvald Tvenge er en norsk aksjetrader og investor, og har siden årtusenskiftet konsentrert sine investeringer i eiendom gjennom hovedselskapet Fram Management. Var også involvert i etableringen av eiendomsselskapet Norwegian Property. Skal være god for fem milliarder kroner. Har store eiendomsprosjekter i og rundt hele Oslo.

Greit å vite: Stod bak lansering av nyordet T-bone i 2007, som illustrerer én milliard, tilsvarende det han tjente i 2006.

Les også: Sist onsdags kandidater

Les også: Mandagens kandidater

Ugland, Johan Benad

Johan Benad Ugland fra Grimstad har valgt å legge eggene i flere kurver, herunder shipping, industri, investeringer og eiendom. De siste årene har han vektet seg stadig tyngre i sistnevnte, noe som blant annet har resultert i Sørlandets Teknologisenter og  Campus Grimstad. Har også kontoreiendom på Bryn/Helsfyr i Oslo.

Greit å vite: Odelsgutt. Kjøpte i 2008 Fyresdals største eiendom på 40.000 mål.

Les også: Sist fredags kandidater

Les også: Sist torsdags kandidater

Les også: Tirsdagens kandidater

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir sjef i Fritzøe Eiendom
Karriere
Opptil to års saksbehandlingstid på eiendomsskatteklager i Oslo
Juss
Boliger for 10 milliarder kroner ga rekord
Aktuelt
Sosiale medier tar over boligsalget
Tech
Ringnes vil kjøpe Tryvannstårnet
Aktuelt
Se alle Pluss-saker
Storkjøp for nesten en halv milliard (+)
Transaksjoner
Flere boligblokker på Bekkestua
Bolig
Har hentet 1,6 milliarder til eiendomskjøp
Aktuelt
Slipper å bruke hele eiendommen til barnehage – vil bygge 130 boliger (+)
Bolig