ØKT YIELD: Yielden øker videre, noe som sender eiendomsverdiene til Sonja Horns Entra videre nedover.

Økte finanskostnader og verdifall ga ny smell for Entra

Entras eiendomsverdier falt med nye 1,79 milliarder kroner i første kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Entras leieinntekter var på 878 millioner kroner i første kvartal, noe som er en økning på 1 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. De økte husleiene som følge av KPI-justeringer og nye prosjekter som kom til markedet ble motvirket av negativ effekt fra salg av eiendommer. Justert for de solgte eiendommene var Entras vekst i leieinntektene 6,5 prosent-

En økning i yielden på 10 basispunkter bidro samtidig til at Entra skrev ned eiendomsverdiene med 1,79 milliarder kroner i kvartalet. Dermed ble det et kvartal med et resultat før skatt på minus 1,31 milliarder kroner i kvartalet. Siden toppen i markedet har yielden til Entras eiendommer steget med 124 basispunkter. Eiendomsverdiene er tatt ned med hele 18 prosent siden den høyeste verdsettelsen som var i første kvartal 2022.

Ved utgangen av første kvartal hadde Entra netto rentebærende gjeld på 38,25 milliarder kroner, noe som er en nedgang på 2,17 milliarder kroner. Gjelden vil falle videre når salget av Trondheim-porteføljen for 6,45 milliarder kroner blir sluttført ved utgangen av mai.

Powered by Labrador CMS