Foto: OBOS, Hathon, Estate Media/Gorm K. Gaare, Hans Olav Forsang, Willyinnorway/Wikipedia - lisens CC-BY-SA 3.0.

Eiendomsbransjens mektigste: Nye kandidater er klare

Her er fem nye kandidater til kåringen Eiendomsbransjens mektigste.

Publisert Sist oppdatert

Estate Nyheter nyheters lesere skal kåre eiendomsbransjens mektigste. Av 50 personer med stor påvirkningskraft innenfor eiendom, vil vi presentere fem kandidater hver dag, i alfabetisk rekkefølge. Etter at alle er presentert, får leserne anledning til å stemme over hvem de mener er eiendomsbransjens mektigste.

Selvaag, Ole Grunnar

Ole Gunnar Selvaag eier, sammen med sine to sønner Olav Hindahl Selvaag og Gunnar Frederik Selvaag, holdingselskapet Selvaag Gruppen. Selskapet har investeringer i hel- og deleide datterselskaper hovedsakelig knyttet til eiendomsinvesteringer, bolig- og byutvikling i Oslo-området.

Greit å vite: Sønn av ingeniør Olav Selvaag – som revolusjonerte boligbyggingen i Norge i etterkrigstiden.

Les også: De fem første kandidatene

Les også: Kårer eiendomsbransjens mektigste

Siraj, Daniel

Daniel K. Siraj er konsernsjef i OBOS, Nordens største boligbygger. Han overtok etter Martin Mæland, som hadde hadde stillingen siden 1983. Slik sett hopper Siraj etter Wirkola, og så langt ser det ut til at han håndterer det helt utmerket. Siraj har vært ansatt i OBOS siden 2004. Før det var han byrådssekretær i byrådsavdelingen for næring og byutvikling i Oslo kommune fra 2000 til 2004.

Greit å vite: Er opprinnelig advokat.

 

Stordalen, Petter Anker

I 1987 ble Petter Anker Stordalen ansatt som Norges yngste senterleder ved City Syd i Trondheim. I 1992 gikk han inn som en av eierne i Steen & Strøm Steen og fungerte som viseadministrerende direktør. Da det ble brudd med makker og medeier Stein Erik Hagen i 1996, kjøpte Stordalen seg opp i Choice Hotels Scandinavia. I dag er virksomheten samlet i Strawberry, et paraplykonsern for selskapene han eier.

Greit å vite: Startet sin karriere som jordbærselger på Porsgrunn torg.

 

Syversen, Mads

Mads H. Syversen er en norsk finansmegler og leder av Arctic Securities. Han jobbet som megler i Orkla Finans som senere ble overtatt av SEB Enskilda. Han var administrerende direktør i SEB Enskilda og leder av SEB i Norge. Syversen gikk ut og grunnla i april 2007 meglerfirmaet Arctic Securities sammen med flere av sine tidligere kolleger.[ Var i flere år nær medarbeider av Kjell Inge Røkke. Står bak mange syndikater i eiendom.

Greit å vite: Prydet avisforsidene da han i 1997 fikk brannvesenet til å sette fyr på sin nyinnkjøpte bolig på Nordstrand.

 

Thon, Halgrim

Halgrim Thon er nevø av Olav Thon. Begynte å jobbe hos sin onkel i ung alder, og alle trodde han ville ta over konsernet når den tid kom. Etter 30 år som nestleder ble han lei av å vente, og gikk ut av Olav Thon-systemet i 2001. Fikk med seg en rekke eiendommer da han sluttet. Har gjennom selskapet Hathon eiendommer for milliardbeløp, mange av disse i Oslo sentrum.

Greit å vite: Ble som seks-syv-åring forklart av Olav Thon at han skulle begynne hos ham når han ble stor.

Powered by Labrador CMS