De fem første kandidatene til Estate Nyheters kåring Eiendomsbransjens mektigste er klare.

50 mektigste: De fem første kandidatene er klare

Estate Nyheters lesere skal kåre den mektigste i norsk eiendomsbransje. Her er de fem første kandidatene.

Publisert Sist oppdatert

Den neste måneden skal Estate Nyheter kåre eiendomsbransjens mektigste. Av 50 personer med stor påvirkningskraft innenfor eiendom, vil vi presentere fem kandidater hver dag, i alfabetisk rekkefølge. Etter at alle er presentert, skal leserne stemme over hvem de mener er eiendomsbransjens mektigste.

Bech, Stig

Stig Lorentz Bech er den ubestridte ener blant eiendomsadvokatene. Han har tronet øverst på alle advokatrankingene gjennom mange år og har en finger med i svært mange av de største transaksjonene. Har en del styrverv, og har fått jobben med å rydde opp i Boligbygg-skandalen.

Greit å vite: Glad i å dra torsk i Nusfjord. Og driver mye med hester, som ga ham nakkebrudd for noen år siden.

 

Les også: Hvem er mektigst i eiendom?

Bentsen, Snorre O.

Snorre O. Bentsen var den som bragte parkeringshusene til Norge, etter å ha hentet inspirasjon i USA. Startet på 1970-tallet Lufthavnparkering, senere Europark. Solgte hele den svenske, norske og danske virksomheten i 1999. Beholdt den finske delen og utvidet til flere baltiske land. I 2013 etablerer han OnePark og sammen med sine sønner er han på full fart tilbake i P-bransjen i Norge.

Greit å vite: Kjøpte Huitfeldt-eiendommene på Snarøya i 2005 for opp mot 100 millioner kroner.

 

Bjølgerud, Bård

Bård Bjølgerud er en landets råeste dealmakere innenfor eiendom gjennom selskapet Pangea Paroperty Partners. De siste årene har Pangea også gjort seg bemerket i hele Skandinavia. Bjølgerud er svært ofte i kulissene når store eiendommer selges eller kjøpes, og er kjent for å komme opp med kreative løsninger for å få til mer krevende dealer. Bjølgerud startet sin karriere som journalist i Finansavisen.

Greit å vite: Eier det som omtales som Norefjell flotteste hytte, med både vinkjeller og svømmebasseng.

 

Borgenhaug, Borger

Bondesønnen Borger Borgenhaug startet med beskjedne midler i 1999, og har siden den gang bygget over 600 boliger og utviklet 70.000 kvadratmeter næringslokaler gjennom Akershus Eiendomsutvikling, senere Axer Eiendom. I fjor økte tomtebanken til boligformål til om lag 5400 boliger og næringseiendommer som skal omreguleres til boligformål. Borgenhaug er eneeier av selskapet.

Greit å vite: Går godt i pluss, i 2016 med nærmere en kvart milliard kroner.

 

 

Buchardt, Arthur

Brumunddølen Arthur Buchardt er blant Nordens mest ekspansive hotellbyggere. Virksomheten skjer gjennom hans private eiendomsselskap Øyer Invest, et datterselskap som inngår i konsernet og enmannsforetaket AB Invest. Arthur Buchardt eier 51 prosent, mens sønnen Anders Buchardt eier 49 prosent. Står bak oppføringen av verdens høyeste trehus.

Greit å vite: Har kontoret sitt i bilen, som helst skal ha hekkmotor.

Powered by Labrador CMS