Fem nye kandidater til Eiendomsbransjens mektigste er klare. Foto: André Clemetsen, CF-Wesenberg, Estate Media, Finansavisen, Scanpix.

50 mektigste: 5 nye kandidater

Her er dagens fem kandidater til kåringen Eiendomsbransjens mektigste.

Publisert Sist oppdatert

Den neste måneden skal Estate Nyheter kåre eiendomsbransjens mektigste. Av 50 personer med stor påvirkningskraft innenfor eiendom, vil vi presentere fem kandidater hver dag, i alfabetisk rekkefølge. Etter at alle er presentert, får leserne anledning til å stemme over hvem de mener er eiendomsbransjens mektigste.

Bøhler, Erik

Erik Bøhler er en av eiendomsbransjen absolutte veteraner. Fusjonerte i sin tid Oslo Havnelager og Andenæs Eiendom inn i det som ble hetende Bøhler-gruppen. Har i mange år hatt et godt samarbeid med Stein Erik Hagen, ikke minst fra tiden i Steen & Strøm. Har mange eiendomsprosjekter gjennom selskapet Constructive Development og Macama Invest.

Greit å vite: Drar gjerne til Cannes mellom slagene, hvor han har en egen eiendom.

Les også: Her er de fem første kandidatene

Bøyum, Gunnar

Gunnar Bøyum er konsernsjef i Aspelin Ramm Gruppen AS og administrerende direktør i Aspelin Ramm Eiendom. I perioden 2003 til 2014 var han administrerende direktør i Tjuvholmen KS, som er eid 60 prosent av Selvaag Gruppen og 40 prosent av Aspelin Ramm. Bøyum har vært ansvarlig for utbyggingen og utviklingen av den nye bydelen Tjuvholmen utenfor Aker Brygge i Oslo.

Greit å vite: Har sin utdannelse blant annet fra Oxford i England.

Les også: Estate Nyheter kårer eiendomsbransjens mektigste

Dæhlie, Bjørn

Bjørn Dæhlie er skikongen som ble eiendomskonge. Siden han la opp som skiløper i 2001 har han utviklet en mangeartet forretningsvirksomhet innen klesproduksjon og eiendom. Gjennom sistnevnte har han stått for utbygging av fritidseiendommer, boliger og næringseiendommer. En periode spesialiserte han seg innen tinghus og politihus. Har i dag mange prosjekter i sitt nærområde på Romerike.

Greit å vite: Har åtte OL-gull og er kjent fra TV2s underholdningsprogram «Gutta på tur».

Erla, Kim

Kim Erla eier City Finansiering, som ble etablert da eiendomsbransjen lå med brukket rygg i 1992. Siden den gang har det bare gått oppover for Kim Erla, og gjennom selskapet eies 300.000 kvadratmeter næringseiendommer, hoteller og leiligheter. Hovedvekten av eiendommene er beliggende på kremlokalasjoner som Vika, sentrum og Tjuvholmen. Har over 250 leiligheter i utleieporteføljen.

Greit å vite: Er god flere milliarder kroner.

 

Fredriksen, Cecilie Astrup og Fredriksen, Kathrine Astrup

Cecilie Astrup Fredriksen og Kathrine Astrup Fredriksen får æren av å dele plassen sammen. Døtrene av John Fredriksen har de siste årene fått stadig større investeringsansvar, og har kvittert tilliten med å gå i eiendom i stedet for å følge farens fotspor i shipping. Det har blant annet resultert i at Fredriksens-familiens selskap Geveran Trading nå kontrollerer nærmere 60 prosent av aksjene i eiendomsselskapet Norwegian Property.

Greit å vite: Norwegian Property er største eier av Aker Brygge, som for Fredriksen-familien symbolsk nok er tuftet på restene av skipsverftet Akers mekaniske verksted.

Følg med i morgen ettermiddag, da slippes det fem nye kandidater til kåringen av eiendomsbransjens mektigste.

 

 

Powered by Labrador CMS