50 mektigste: Torsdagens kandidater

Her er torsdagens kandidater til kåringen av eiendomsbransjens mektigste.

Publisert Sist oppdatert

Den neste måneden skal Estate Nyheter kåre eiendomsbransjens mektigste. Av 50 personer med stor påvirkningskraft innenfor eiendom, vil vi presentere fem kandidater hver dag, i alfabetisk rekkefølge. Etter at alle er presentert, får leserne anledning til å stemme over hvem de mener er eiendomsbransjens mektigste.

Haugen, Edgar

Edgar Haugen arvet bilinteressen fra sin far med samme navn, og det var derfor naturlig at han slo seg inn på kjøp og salg av brukte biler da han etablerte virksomhet på 1980-tallet. Da eiendomsmarkedet lå på bunn på 1990-tallet, kjøpte han sin første leilighet, som ble pusset opp og videresolgt. Fortjenesten viste seg å være langt bedre enn på bilsalg, og i dag eier Haugens selskap Ragde Eiendom 1,1 millioner kvadratmeter næringseiendom og over 500 leiligheter for utleie.

Greit å vite: God på raske transaksjoner og har få tvister.

Les også: De fem første kandidatene

Høegh, Leif O.

Leif O. Höegh er styreleder i det familieeide eiendomsselskapet Höegh Eiendom, som utvikler, eier og forvalter eiendommer i Oslo sentrum og det sentrale østlandsområdet. Selskapet har røtter tilbake til 1927, da Leif Höegh etablerte rederiet Leif Höegh & co, et rederi som på 1950-tallet vokste til å bli Norges nest største. Selskapets eiendomsporteføljen omfatter 350 000 kvadratmeter.

Greit å vite: Eiendomsvirksomheten startet da rederiet på 1950-tallet bygget sitt hovedkontor i Parkveien 55 – og senere ervervet nabogårdene i samme kvartal.

Les også: Tirsdagens kandidater

Koteng, Ivar

Ivar Koteng har ingen utdannelse, sier selv han jobber lite og har ikke tro på eksperter. Like fullt står han som eier av nærmere 300.000 kvadratmeter næringseiendom og milliardverdier. Liker ikke jåleri, og går da også helst i T-skjorte. Har uttalt at han ikke forstår begrepet «yield» og heller ikke kan stave det. Er også styreleder i RBK.

Greit å vite: Står bak utsagnet «det er de dumme som gjør det best i eiendom»

 

Les også: Onsdagens kandidater

Krefting, Carl Erik

Etter et legebesøk i 2004 sluttet Carl Erik Krefting som advokat og meldte overgang til eiendom. En av hans tidligere klienter var Kjell Inge Røkke, og Krefting har selv sagt at han tok med seg mye av lærdommen fra Røkke over i eiendom. Gjennom Søylen Eiendom samlet Krefting og partnere lokasjoner rundt Egertorget. Det internasjonale eiendomsfondet Meyer Bergman kjøpte datterselskapet Promenaden Property i 2015 for 5,3 milliarder kroner.

Greit å vite: Satser gjerne høyt for å nå målene han har satt seg.

Les også: Kårer bransjens mektigste

Landvik, Øystein A.

Øystein A. Landvik startet i 1985 i Norsk Nærings Megling, senere UNION Gruppen. I 2007 solgte Landvik med partnere selskapet til den islandske banken Glitnir. Etter Glitnirs senere fallitt kjøpte Landvik selskapet tilbake, og er i dag en av Oslos mest markante rådgivere innen næringseiendom. Landvik har vært en av pådriverne for økt transparens i markedet, blant annet gjennom markedsrapporter.

Greit å vite: Glad i å være på sjøen og har et utpreget tofotsyndrom.

Powered by Labrador CMS