Dagens kandidater til Eiendomsbransjens mektigste er Stein Erik Hagen, Terje Haugan, Bjørn Rune Gjelsten, Tom Hagen og Pål Georg Gundersen. Foto: Orkla/Guri Dahl, Utstillingsplassen Eiendom, Gjelsten.com, Tom Gustavsen/Romerikes Blad og Sindre Thoresen/Lønnes/Hallingdølen.

50 mektigste: Ny liste over kandidater

Her er onsdagens liste over fem nye kandidater til kåringen Eiendomsbransjens mektigste.

Publisert Sist oppdatert

Den neste måneden skal Estate Nyheter kåre eiendomsbransjens mektigste. Av 50 personer med stor påvirkningskraft innenfor eiendom, vil vi presentere fem kandidater hver dag, i alfabetisk rekkefølge. Etter at alle er presentert, får leserne anledning til å stemme over hvem de mener er eiendomsbransjens mektigste.

 

Gjelsten, Bjørn Rune

Bjørn Rune Gjelsten er eier av Fabritius Gruppen gjennom sitt heleide selskap Gjelsten Holding. Selskapet eier en rekke kombinasjonseiendommer, og har vært blant de som har satset tungt på Bekkestua i Bærum gjennom boligutviklingsselskapet Profier. Her har han blitt populær hos eneboligeierne, da han blar opp store beløp for å sikre seg videre utbyggingsarealer.

Greit å vite: har vunnet VM i Offshore-race med «Spirit of Norway» fem ganger.

 

Gundersen, Pål Georg

Pål Georg Gundersen liker seg best på Geilo, hvor han eier Vestlia Resort, Highland og Bardøla. Men han går ikke av veien for å kjøpe eiendom i Oslo gjenmom selskapet Merkantilbygg, og gjerne på Frogner. Har en rekke leiligheter for utleie i Oslo, alt fra studentboliger til eksklusive leiligheter.

Greit å vite: Har en av landets største private kunstamlinger.

 

Les også: Tirsdagens kandidater

Hagen, Stein Erik

Stein Erik Hagen er mest kjent for dagligvarer, men har etter hvert slått seg på eiendom. Og i typisk Hagen-ånd, så blir det gjort skikkelig når han først bestemmer seg for noe. Gjennom famileselskapet Canica er han solid forankret i eiendom, både næringseiendom og boliger. Tar gevinst når anledningen byr seg, eksempelvis da ha solgte Arcus-hovedkontoret på Gjelleråsen for 1,7 milliarder, med flere hundre millioner kroner i gevinst etter bare et par-tre års eiertid.

Greit å vite: Gikk nylig ut og uttalte at han mener nordmenn har bundet altfor mye penger i hytter, hus og eiendom.

Hagen, Tom

Romerikingen Tom Hagen har drevet med eiendomsutvikling i 40 år. Først og fremst har han vært sentral i mange kjøp og salg av eiendommer på Romerike, men han har også vært spydspiss i hytteutvikling på Kvitfjell. Har også vært inne i utvikling av flere næringsparker. I følge Kapital har han en formue på to milliarder kroner.

Greit å vite: Var i sin tid en lovende skøyteløper. Stod klar da Johan Olav Koss trengte sponsor.

Les også: Her er de fem første kandidatene

Haugan, Terje

Terje Haugan er ikke så kjent for folk flest, med mindre man bor på Hamar. Haugan er Innlandets største eiendomsutvikler, og har prosjekter langt utenfor rekkevidde for Skibladner. Tross sine 71 år er han involvert i mange titalls selskaper, med Utstillingsplassen Eiendom som spydspiss. Dette selskapet hadde i 2016 et resultat før skatt på 160 millioner kroner, og hadde i samme år bokførte verdier for 1,7 milliarder kroner.

Greit å vite: Er opprinnelig trønder.

Les også: Estate Nyheter kårer eiendomsbransjens mektigste

Powered by Labrador CMS