Annonsørinnhold

Basert på sin lange erfaring med logistikkbygg har A Bygg utviklet egne, mer kostnadseffektive måter å møte brannkravene på. Foto: Øyvind Haug.

Optimalisert brannstrategi reduserer byggherrens kostnader

Gjennom å optimalisere byggets brannsikkerhetsløsninger oppnår A Bygg Entreprenør store besparelser for byggherren. I utviklingen av IKEA sitt nye hovedlager på Vestby ble kostnadene til brannsikkerhet redusert med over ti millioner kroner.

Byggeforskriftens preaksepterte løsninger er i liten grad tilpasset større logistikkbygg. Gjennom analytisk prosjektering finner A Bygg løsninger som kan redusere byggherrens kostnader med millioner, forteller administrerende direktør Morten Raugstad.

- Vi utfordrer volum og areal, deler bygget inn i optimale seksjoner og kompenserer med for eksempel mer robuste seksjoneringsvegger, økt bæreevne eller isolering av særlig brannfarlige varegrupper. Brannkravene i seg selv er selvsagt absolutte, men basert på vår lange erfaring med logistikkbygg har vi utviklet egne, mer kostnadseffektive måter å innfri disse kravene på.

Fokus på optimalisering

Med erfaringen fra logistikkbygg bidrar A Bygg med en kompetanse som utfyller den til arkitekter og rådgivende ingeniører.

- Hver faggruppe har sitt kompetanseområde, med hvert sitt fokus. Hos arkitektene ligger fokuset på rom, plan og form, ikke nødvendigvis på den praktiske gjennomføringen. Rådgivende ingeniørers ansvar er å sikre de beste svarene på spørsmålene som ligger på tegnebordet, ikke nødvendigvis å utfordre tegningene. Inn i dette selskapet bidrar vi med vårt fokus - på effektivisering og optimalisering, sier Raugstad.

A Bygg bidrar med en kompetanse som utfyller den til arkitekter og rådgivende ingeniører. Foto: Nils Jørgen Kittilsen.

Et mer lønnsomt bygg

De største gevinstene høstes i begynnelsen av prosjektet, ikke i slutten.

- Vi oppdager ofte et potensial for store besparelser i ferdig utviklete prosjekter. Men når prosjektet er ferdig definert har stort sett toget gått. De mest aktive byggherrene kommer til oss med en gang de har en tomt og en idé. Ved å gi oss en plass rundt bordet allerede i utviklingen av prosjektet sikrer de seg et mer lønnsomt prosjekt, avslutter Raugstad.

A Bygg Entreprenør AS er med sine 30 ansatte landets ledende entreprenør innenfor logistikk. Selskapet utvikler, prosjekterer og gjennomfører byggeprosjekter i det sentrale Østlandsområdet, og hadde i 2023 en omsetning på 1,2 mrd kroner.

Powered by Labrador CMS