Nyheter

Nordmenn i internasjonal PropTech-jury

Henrik Botten Taubøll og Anders Mjåset representerer Norge og Skandinavia i internasjonal PropTech-jury.

FOR NORGE OG SKANDINAVIA: Henrik Botten Taubøll, nestleder i Ung i næringseiendom (UiN) og advokat i BAHR, og Anders Mjåset, gründer, styreleder og produkt- og strategisjef i MESH, representerer Norge og Skandinavia og skal sitte i internasjonal PropTech-jury.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Nå skjer det mye innen Proptech. Europas største PropTech-konkurranse arrangert av Real Estate Innovation Network for EXPO Real, har i år over 45.000 deltagere og 1.600 start-ups fordelt over flere kategorier. Selskapene konkurrerer innen kategoriene invest, manage & operations, market, plan & build, smart city & urbanization og workplace. Kåringen ledes av tyske Wolfgang Moderer, en av verdens mest innflytelsesrike personer innen eiendom og innovasjon.

Nå har disse blitt redusert til 350 og juryens arbeid er i gang. For aller første gang har vi nordmenn med i den prestisjefulle internasjonale juryen. Henrik Botten Taubøll, nestleder i Ung i næringseiendom (UiN) og advokat i BAHR, og Anders Mjåset, gründer, styreleder og produkt- og strategisjef i MESH, representerer Norge og Skandinavia.

LES OGSÅ: Verdens hotteste prop-tech-selskaper (+)

– Det er veldig hyggelig å bli spurt og vi takket ydmykt ja til dette, sier Mjåset.

Øvrige jurymedlemmer er fra UK, Spania, Belgia, Frankrike, Nederland, Finland, Baltium, Østerike, Sveits og Tyskland

– Endringene i eiendomsbransjen er eksplosive og begrepet PropTech ble ikke allemannseie før i 2017. Det er bra å få nordmenn inn i internasjonale PropTech nettverk, og vi gleder oss til å bidra. Det blir spennende å se om det kommer helt nye ideer som vi ikke har sett før. For oss er det også verdifullt å få en følelse av modenheten på de ulike teknilogifeltene blant startupsene, sier Mjåset.
Utlendingene ser til Norge

– Vi har fått en del internasjonal oppmerksomhet rundt PropTech-satsingen UiN har gjort sammen med MESH og det har ledet oss inn i denne juryen. Men vi må få understreke at oppmerksomheten rundt Norge i størst grad skyldes det sterke arbeidet Spacemaker (nr. 2 på EXPO Real i 2017) og Distruptive Technologies (nr. 1 på MIPIM i 2018) har gjort mot den internasjonale scenen de siste årene, sier Taubøll og legger til at Norge er på vei mot å bli et land utlendinger ser til når det kommer til innovasjon innen eiendom.

Topp 50 vil bli invitert til PrePitch i Berlin i slutten av april, hvor juryen skal kåre de beste PropTEch-selskapene i hver kategori og samlet.

LES OGSÅ: Vil revolusjonere eiendomsbransjen

– Topp 25 vil også bli profilert gratis på EXPO Real, så dette henger nok høyt. Vi ser nå frem til å lære om og av så mange gode start-ups på internasjonalt toppnivå, sier Mjåset.

Juryen får også god støtte av støttespillerne til PropTech-initiativet og de går i gang med å velge ut topp 50 nå i disse dager. Foruten resten av UiN og MESH-teamene, er dette Mathis Grimstad fra Stor-Oslo Eiendom, Gunnar Bøyum fra Aspelin Ramm, Knut Løken fra Linstow og Carl Henrik Borchsenius fra Norsk Eiendom.

Vinnerne annonserer på verdens nest største eiendomsmesse, EXPO Real, i Munchen i oktober.

 

Utradisjonelle aktører inn i kjøpesentrene
Play
Usbl kjøpte på Frysja (+)
Transaksjoner
Vika Project Finance kjøpte i Asker
Transaksjoner
– Ikke realistisk med høysikkerhetsfengsel på Bredtvet (+)
Utvikling
Solgte 70 prosent umiddelbart (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Fastlåst om infrastruktur-modeller for mva
Juss
Investorene vil kjøpe mer eiendom
Aktuelt
Prøver på nytt med færre boliger (+)
Bolig
Snart byggestart for hotell på Økern
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.