Nyheter

Nordmenn i internasjonal PropTech-jury

Henrik Botten Taubøll og Anders Mjåset representerer Norge og Skandinavia i internasjonal PropTech-jury.

FOR NORGE OG SKANDINAVIA: Henrik Botten Taubøll, nestleder i Ung i næringseiendom (UiN) og advokat i BAHR, og Anders Mjåset, gründer, styreleder og produkt- og strategisjef i MESH, representerer Norge og Skandinavia og skal sitte i internasjonal PropTech-jury.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Nå skjer det mye innen Proptech. Europas største PropTech-konkurranse arrangert av Real Estate Innovation Network for EXPO Real, har i år over 45.000 deltagere og 1.600 start-ups fordelt over flere kategorier. Selskapene konkurrerer innen kategoriene invest, manage & operations, market, plan & build, smart city & urbanization og workplace. Kåringen ledes av tyske Wolfgang Moderer, en av verdens mest innflytelsesrike personer innen eiendom og innovasjon.

Nå har disse blitt redusert til 350 og juryens arbeid er i gang. For aller første gang har vi nordmenn med i den prestisjefulle internasjonale juryen. Henrik Botten Taubøll, nestleder i Ung i næringseiendom (UiN) og advokat i BAHR, og Anders Mjåset, gründer, styreleder og produkt- og strategisjef i MESH, representerer Norge og Skandinavia.

LES OGSÅ: Verdens hotteste prop-tech-selskaper (+)

– Det er veldig hyggelig å bli spurt og vi takket ydmykt ja til dette, sier Mjåset.

Øvrige jurymedlemmer er fra UK, Spania, Belgia, Frankrike, Nederland, Finland, Baltium, Østerike, Sveits og Tyskland

– Endringene i eiendomsbransjen er eksplosive og begrepet PropTech ble ikke allemannseie før i 2017. Det er bra å få nordmenn inn i internasjonale PropTech nettverk, og vi gleder oss til å bidra. Det blir spennende å se om det kommer helt nye ideer som vi ikke har sett før. For oss er det også verdifullt å få en følelse av modenheten på de ulike teknilogifeltene blant startupsene, sier Mjåset.
Utlendingene ser til Norge

– Vi har fått en del internasjonal oppmerksomhet rundt PropTech-satsingen UiN har gjort sammen med MESH og det har ledet oss inn i denne juryen. Men vi må få understreke at oppmerksomheten rundt Norge i størst grad skyldes det sterke arbeidet Spacemaker (nr. 2 på EXPO Real i 2017) og Distruptive Technologies (nr. 1 på MIPIM i 2018) har gjort mot den internasjonale scenen de siste årene, sier Taubøll og legger til at Norge er på vei mot å bli et land utlendinger ser til når det kommer til innovasjon innen eiendom.

Topp 50 vil bli invitert til PrePitch i Berlin i slutten av april, hvor juryen skal kåre de beste PropTEch-selskapene i hver kategori og samlet.

LES OGSÅ: Vil revolusjonere eiendomsbransjen

– Topp 25 vil også bli profilert gratis på EXPO Real, så dette henger nok høyt. Vi ser nå frem til å lære om og av så mange gode start-ups på internasjonalt toppnivå, sier Mjåset.

Juryen får også god støtte av støttespillerne til PropTech-initiativet og de går i gang med å velge ut topp 50 nå i disse dager. Foruten resten av UiN og MESH-teamene, er dette Mathis Grimstad fra Stor-Oslo Eiendom, Gunnar Bøyum fra Aspelin Ramm, Knut Løken fra Linstow og Carl Henrik Borchsenius fra Norsk Eiendom.

Vinnerne annonserer på verdens nest største eiendomsmesse, EXPO Real, i Munchen i oktober.

 

Ikke fornøyd med å være i «1-prosent-klubben» (+)
Analyse
Gevinst på 100 millioner (+)
Transaksjoner
Bygger 168 leiligheter for OBOS
Bolig
Sier nei til «nedbygging av Oslo S»
Utvikling
Boligpåbygg ble mareritt (+)
Juss
Les alle PLUSS sakene! Klikk her!
Oslo kan få folkepark i Bestumkilen
Utvikling
Terje Stykkets eiendomssatsning går så det suser (+)
Analyse
Bygger for over en milliard i Baltikum (+)
Utvikling
Bygger nytt for DNB
Utvikling