Kjøper eiendomsforvalter

BOB kjøper eiendomsforvalteren BEFAS og vil satse på utleie og salg av næringseiendom.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Boligbyggelaget opplyser i en pressemelding mandag at de tar over BEFAS. Dette er et privat selskap som er totalleverandør innenfor drift, vedlikehold, utvikling og forvaltning av eiendom. I tillegg består BEFAS av en større prosjektavdeling med prosjektledere.

BOB skriver i meldingen at de finner det strategisk riktig å utvide det nåværende tjenestetilbudet og produktporteføljen. Å satse på forvaltning og drift av næringseiendommer er i tråd med denne intensjonen.

Gjennom oppkjøpet av BEFAS men BOB at de plasserer seg sentralt i dette eiendomssegmentet i Bergen. Kompetansen til BOB vil etter kjøpet også omfatte forvaltning, drift, prosjektoppdrag og vedlikehold av næringseiendom, samt utleie og salg av næringseiendom.

Det skal nå satses på «best practice» i begge virksomhetene for å bli en slagkraftig aktør innenfor vestnorsk bolig- og næringsforvaltning.

– BOB fremstår etter kjøpet som en komplett leverandør av tjenester, enten det er snakk om boligselskap eller næringseiendom. Gjennom kjøpet ønsker vi å styrke og videreutvikle begge selskapene og bli den ledende aktør i dette segmentet med hovedkontor i Bergen, sier adm. direktør Terje W. Gilje (bildet) i BOB BBL i meldingen.

– Kombinasjonen BOB og BEFAS vil være slagkraftig og utviklende for begge parter, sier styreleder og forretningsutvikler Fredrik Isdal i BEFAS. Ole-Jørgen Fæø vil fortsette som daglig leder i BEFAS.

Selskapet ble stiftet i 1998 og drifter og forvalter i dag omkring 600 000 kvadratmeter med eiendom i og omkring Bergen. Selskapet drifter alt fra vernete bygg til «topp moderne» hotell, kontorbygg, næringsarealer og sameier. Næringsmegling tilbys gjennom datterselskapet BEFAS Næringsmegling.

BOB BBL – Bergen og og omegn boligbyggelag – er et av de største boligbyggelagene i landet og det største boligbyggelaget på Vestlandet. Boligbyggelaget har 67 000 medlemmer og forvalter 24 000 boliger i til sammen 450 boligselskap.

BOB var med for et drøyt år siden på å kjøpe NRK-bygget på Mindemyren for 190 millioner kroner.

 

 

Powered by Labrador CMS