Skiller ut drift og forvaltning

De ansatte i det Christen Sveaas-kontrollerte selskapet Borg Eiendomsselskap har skilt ut forvaltningog drift i et eget selskap. Initiativtagerne bak det nyetableringen sier det ikke ligger noe dramatikkbak løsrivelsen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Trioen Knut Collett Mellbye, Trond Knapstad og Tore Holmstrøm har i en årrekke vært tilknyttet BorgEiendomsselskap som henholdsvis direktør, prosjektleder og markedssjef. 1. april så selskapet BorgEiendomsforvaltning AS dagens lys, og med det går Borg Eiendomsselskap AS over til å være et rent eierselskaputen egen administrasjon. – Det nye selskapet skal drive med forvaltning og utvikling av næringseiendommer. Borg Eiendomsforvaltning skalforvalte eiendommene som ligger under Borg Eiendomsselskap, men vi søker å øke porteføljen av oppdrag, sierKnut Collett Mellbye, som er administrerende direktør i det nye selskapet. Det er Collett Mellbye som eier detnystartede selskapet, som ved stiftelsen har en aksjekapital på 100.000 kroner. Det er Mellbye som i hovedsakeier det nystartede selskapet, som ved stiftelsen har en aksjekapital på 100.000 kroner. Mellbye er også foreløpigenestyre i selskapet. Det er aksjeraideren Christen Sveaas som er eier og styreformann av Borg Eiendomsselskap. Sveaas har eidselskapet siden 1986. I dag eier selskapet om lag 120.000 kvadratmeter næringslokaler i Oslo. Økernsenteret ermed sine 50.000 kvadratmeter areal den største enkelteiendom i selskapet, etterfulgt av Sagveien 17, ogKirkegaten 24-26, Trondheimsveien 184.

Selvstendig

Ingen av styremedlemmene fra Borg Eiendomsselskap er med det i det nye selskapet. Herrene Collett Mellbye,Knapstad og Holmstrøm presiserer at det nye selskapet ikke er et datterselskap til Borg Eiendomsselskap, selvom bruken av navnet Borg skulle kunne tyde på det motsatte.Trioen som har dannet det nye selskapet betegner «løsrivelsen» fra Sveaas som udramatisk– Har dere vært misfornøyd med Sveaas? rolle i Borg Eiendomsselskap?– Nei. Samarbeidet med Christen Sveaas har eksistert i lang tid og har fungert utmerket, sier Knut Collett Mellbye.– Men hvis det har fungert utmerket – hva er da grunnen for å distansere seg fra eier og danne et nytt selskap?– Bakgrunnen for opprettelsen av et nytt selskap er dels Borg Eiendomsselskap AS sitt ønske om å stå friere til åkjøpe og selge eiendom som et investeringsobjekt uten å måtte ta organisasjonsmessige hensyn. Samtidig ser vimuligheter for å påta oss oppdrag også for andre eiere av næringseiendommer. Eiere av enkelteiendommer ogmindre eiendomsselskaper driver i dag med alt for høye eierkostnader, og det er gjennom et størreforvaltningsselskap mulig å gjøre dette rimeligere. – Kan vi forvente at Borg Eiendomsforvaltning vil forvalte eiendommene i Borg Eiendomsmegling også i årenefremover?– Vi arbeider under vanlige kommersielle kontraktsvilkår, og har en seks måneders oppsigelsesfrist med BorgEiendomsselskap. Vi håper imidlertid at det gode samarbeidet vi har i dag vil fortsette i mange år, sier Mellbye. – Vår spesialitet har vært å utvikle «håpløse» prosjekter til lønnsom drift. Det skal vi fortsette med, sier KnutCollett Mellbye, Trond Knapstad og Tore Holmstrøm.

Powered by Labrador CMS