37 MILL: Denne eiendommen på sydøstspissen av Nøtterøy har vært til salgs siden i begynnelsen av i sommer, og er den dyreste fritidseiendommen som ligger ute på markedet akkurat nå.(Foto: Eiendomsmegler1)

Nesten utsolgt for hytter

Etterspørselen etter hytter ved sjøen er stor og ifølge hyttemegler Tore Solberg, er det nå så å si utsolgt for gode objekter.

Publisert Sist oppdatert

– Etterspørselen er veldig bra, men det som er problemet akkurat nå er at det ikke er noe å tilby. Det er nesten utsolgt for hytter, sier Tore Solberg.

Høy prisklasseHan er hyttemegler i Vestfold og selger noen av landets dyreste hytter. Akkurat nå har de for eksempel for salg Bredvig gård, som har en prisantydning på 37 millioner kroner. Det gjør den til den dyreste fritidsboligen som er for salg for øyeblikket. Eiendommen er spesiell og er på hele 45 mål og har flere hus. Totalt er det for eksempel 17 soverom.

– Når man kommer opp i denne prisklassen er det ikke så mange kjøpere, men det er en håndfull og kanskje har det de siste årene blitt noen flere, sier Solberg.

Les også: Økt salg av sjøhytter

Hvorfor selge?Årsaken til at det er lite hytter for salg tror Solberg har å gjøre med at folk ikke lenger trenger å selge.

– Mange spør seg nok, hvorfor skal vi selge. Det er ingen arveavgift på fritidseiendommer lenger og det er derfor ingen penger man må ut med. Alternativet for mange er å sette pengene i banken og da er det mer lukrativt å heller sitte med eiendommen, sier Solberg.

Les også: Moderat prisvekst og stor aktivitet i markedet for sjøhytter

Jobber sommeren gjennomMens andre tar fri, er Tore Solberg på jobb gjennom hele sommeren. Som hyttemegler ved sjøen er det umulig å ta fri når folk flest søker til sjøen og mulighetene for salg er størst.

– Jeg har ikke hatt fri om sommeren på mange år. Kanskje jeg hadde en uke fri da barna var små for ti år siden, men ferien sparer jeg til høsten, sier Solberg.

Les også: Vil ha kortere vei til hytta

Powered by Labrador CMS