DYRESTE HYTTEKOMMUNE: En gjennomsnittlig fritidsbolig i Lillesand koster 5.020.417 kroner. Denne hytten på Ågerøya, ligger ute på Finn.no til 12 millioner kroner.

Økt salg av sjøhytter

I mai og juni ble det solgt 627 sjøhytter, det er en økning på 13,4 prosent fra samme periode i fjor.

Publisert

Prisene for fritidsboliger ved sjøen har steget med 1,7 prosent det siste året. Den typiske sjøhytten koster nå i snitt kroner 2.244.748,-.

– Den sterke prisveksten fra sesongen 2014/2015 ble etterfulgt av en mer forsiktig vekst denne sesongen. Til tross for den moderate veksten har vi aldri tidligere hatt en høyere snittpris for sjøyhyttene i Norge, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Les også: Moderat prisvekst og stor aktivitet i markedet for sjøhytter

Rekordhøyt salgIfølge tall fra Eiendom Norge er det solgt 2.175 sjøhytter det siste året. Det er en oppgang på 10,2 prosent fra året før. Hvaler og Fredriksstad er kommunene med flest salg det siste året med henholdsvis 62 og 59 solgte hytter.

– Våre medlemmer har gjennom det siste året meldt tilbake om stor interesse på hyttevisningene. Dette gjenspeiler seg i salgstallene. Det er et rekordhøyt antall hyttesalg gjennom megler siste året. Tradisjonelle sjøhyttekommuner som Hvaler, Fredrikstad og Kragerø har hatt flest salg, noe som er naturlig når dette også er blant regionene med størst utbud av hytter for salg, sier Dreyer.

Les også: Vil ha kortere vei til hytta

Lillesand er årets dyreste hyttekommune. En gjennomsnittlig fritidsbolig på Lillesand koster 5.020.417 kroner. Deretter følger Tjøme og Sandefjord på henholdsvis 4.852.955 kroner og 4.638.000 kroner.

Trekker til fjellsDårlig sommervær kan prege sjøhyttemarkedet i juli.

– De gode objektene, som er riktig priset, går med en gang. Men de objektene som ikke har den riktige beliggenheten og som i tillegg er priset for høyt, er mer tungsolgt og/eller blir ikke solgt i det hele tatt, sier Kristian Lossius, eiendomsmeglerfullmektig i Privatmegleren.

Les også: Mange flytter det sosiale livet til fjells

– I tillegg vil denne foreløpige dårlige sommeren være med på å prege hyttemarkedet i negativ retning, spesielt på Sørlandet, fortsetter han.

Hyttemarkedet på fjellet derimot har vært stikk motsatte ifølge megleren.

– Det kan nesten virke som at den dårlige sommeren i Norge får folk til å trekke mot en hytte på fjellet, avslutter Lossius.

Powered by Labrador CMS