Flere tror på E6-effekt

Publisert Sist oppdatert

I går skrev Estate Nyheter at Vinstra Næringspark, beliggende ved nye E6 i Oppland, skifter eier. Det er Gjøvik-selskapet Tema Eiendom som overtar næringsparken, og bakgrunnen for kjøpet er forventet vekst i kjølvannet av nye E6.

Også Coop Innlandet og Hamar-selskapet Utstillingsplassen Eiendom satser på Vinstra av samme grunn.

Fra før eier Coop Sødorptunet kjøpesenter, og nå er det klart at de går i gang med et helt nytt bygg på 4.000-4500 kvadratmeter. 

Les også: Skal bygge kjempehotell i Brumunddal

Les også: Ikea satser Max

Bygget skal inneholde bygg- og dagligvarehandel, i tillegg til at det blir lagt opp til utleie til to til tre andre aktører innen faghandel. 

– Vi mener det er et godt grunnlag for handel der med lokalmarkedet og trafikk fra E6, sier administrerende direktør Olav Rønningen i Coop Innlandet til gd.no (krever innlogging). Han sier at det blir «vanskelig å bygge noe under 60 millioner kroner» på den aktuelle tomten.

Utstillingsplassen Eiendom skal bygge nær Peer Gynt-senteret på Vinstra, og også dette bygget blir i størrelsesorden 4.000-4.500 kvadratmeter. 

Les også: Thon raider Dombås

Les også: Betonmast bygger for Sentrumshagen i Hamar

– Vi satser på detaljhandel. Det er ikke sikkert vi bygger ut alt på en gang, men tar det etappevis. Det kommer an på leietakerne vi får inn, sier eiendomssjef Terje Kojedal til gd.no.

Byggestart på  dette bygget blir neste år. 

 

Powered by Labrador CMS