Sluker hele Økernveien 115

Eiendomsspar eier nå hele Økernveien 115.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

EDIT: Oppdatert med utfyllende informasjon.

Det fremkommer av kvartalsrapporten til selskapet, som ble offentliggjort i går. Økningen skjedde med virkning fra 01.04.2014. Økernveien 115 AS er formelt eid av single purpose-selskapet Bileiendominvest AS, som igjen er eid med 50 prosent hver av Eiendomsspar og Solist Investor. Sistnevnte har altså solgt sin halvpart.

Økernveien 115 består ifølge kvartalsrapporten til Eiendomspar av en bygningsmasse på 20 500 kvadratmeter og en tomt på 24 600 kvadratmeter. Eiendommen er i sin helhet leid ut til Bilia Personbiler, med en gjenværende løpetid på 6,75 år. Ifølge rapporten foreligger det et betydelig fremtidig utbyggingspotensial på eiendommen.

Kjøpte i 2010Eiendomsspar og Solist Investor kjøpte bygget våren 2010 fra svenske Catena, som da solgte ut sin norske eiendomsportefølje. Solist-Gruppen solgte for øvrig før jul en Bilia-eiendom i Lier til et syndikat satt opp av Union.

Økernveien 115 bidro i 2013 med brutto 9,8 millioner kroner i leieinntekter til Eiendomsspar, basert på en andel på 9700 kvadratmeter og opplysninger i årsrapporten. Forutsetter vi et tilsvarende leienivå for de resterende arealene og en nettoyield rundt 6,5 prosent, indikerer det en kjøpesum i området 140 millioner kroner.

Totale driftsinntekter for Økernveien 115 AS i 2013 var imidlertid på 23,2 millioner kroner. Det gjennomsnittlige leienivået i bygget er uansett lavt. Bjarte Solheim i Solist bekrefter overfor NEnyheter at nivået ligger rett i underkant av 1000 kroner kvadratmeteren og de oppgitte leieinntektene til Eiendomsspar. Solheim vil foreløpig ikke si noe om salgssummen.

Nesten doblingKvartalstallene til Eiendomsspar viser ellers at leieinntektene i årets tre første måneder steg fra 139,4 millioner kroner i 2013 til 151,7 millioner i år. Brutto driftsresultat var i perioden opp snaue 10 millioner kroner til 140,1 millioner, mens høyere salgsgevinster bidro til en bedring i driftsresultatet fra 106,4 millioner kroner til 167,1 millioner.

Eiendomsspar har solgt Storgata 51 samt tre leiligheter i Parkveien 64 og Frederik Stangs gate 4-6, med en samlet regnskapsmessig gevinst på 72,9 millioner kroner. Resultatet før skatt steg fra 74,3 millioner kroner i første kvartal 2013 til 138,7 millioner i samme periode i år. Eiendomsspar begrunner resultatøkningen med salgsgevinster, samt positiv utvikling i driften.

De bokførte verdiene av eiendelene var ved utgangen av første kvartal 8537 millioner kroner, om lag 100 millioner høyere enn på samme tidspunkt i fjor. En egenkapital per 31. mars på 2617 millioner kroner gir en bokført egenkapitalandel på 30,6 prosent.

Redusert gjeldSom vanlig er den reelle egenkapitalandelen langt høyere, fordi eiendomsmassen ikke føres til reelle verdier, men til historisk kost, fratrukket akkumulere avskrivninger. Langsiktig rentebærende gjelde per 31. mars utgjorde 4583 millioner kroner, ned snaue 200 millioner fra ett år i forveien. Løpende drift av eiendommene går ifølge rapporten som forventet. Ledigheten i eiendomsmassen målt etter leieverdi er ca. 4 prosent, som er uendret fra årsskiftet.

Eiendomsspar skriver om eiendomsmarkedet at kontorleiemarkedet i Oslo har hatt en tilfredsstillende etterspørsel hittil i år. Leieprisene for gode objekter viser en positiv utvikling, og ledigheten har vært stabil. Kontormarkedet i Oslo ventes å fortsette sin positive utvikling, som følge av tilfredsstillende etterspørsel og redusert tilførsel av nye arealer fremover.

Utleiemarkedet for butikklokaler i de beste handlegatene i Oslo er godt. Det har også vært en tilfredsstillende aktivitet i markedet for kjøp og salg av eiendom. Avkastningskravene antas tilnærmet uendret siden årsskiftet.

Foto: Bilia

Powered by Labrador CMS