Union-syndikat kjøpte av Solist

Solist Gruppen har solgt en Bilia-eiendom i Lier til et syndikat satt opp av Union.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Solist kjøpte i mars 2010 sammen med Eiendomsspar en portefølje av Bilia-eiendommer fra svenske Catena for 480 millioner kroner. 

En av eiendommene var Industrigaten 2 i Lier utenfor Drammen. Arealet på 7626 kvadratmeter består industri-, lager-, kontor- og butikklokaler.

– Vi er nå over i en realiseringsprosess, og dette er den tredje eiendommen i porteføljen som vi selger og som dermed føyer seg inn i denne prosessen, begrunner partner Bjarte Solheim i Solist Gruppen kjøpet overfor NEnyheter.

Salgsprisen er ifølge Solheim ca. 145 millioner kroner, direkteavkastningen – yielden – om lag 7 prosent. Overtakelse av eiendommen fant sted i november. Eiendommen (bildet) består først og fremst av salgslokaler for Bilia og en ettermarkedsavdeling

– Vi har reforhandlet leiekontrakten i perioden og inngått en 15-årig leieavtale. Det er også gjort tilpasninger for leietaker, og de kan utvide arealet med 1000 kvadratmeter, sier Solheim om grepene som er gjort mens de har eid eiendommen.

Bilia Drammen er autorisert merkeforhandler og verksted for BMW, Volvo og Ford. Selskapet skriver på hjemmesidene at eiendommen ble ombygget i 2009 og fikk byggeskikkprisen av Lier kommune samme år.

Foto: Bilia Drammen

Powered by Labrador CMS