INVESTORENE ER SULTNE: Analysesjef Thomas Ramcilovic i DNB Næringsmegling forteller om stor interesse for å kjøpe næringseiendom.
INVESTORENE ER SULTNE: Analysesjef Thomas Ramcilovic i DNB Næringsmegling forteller om stor interesse for å kjøpe næringseiendom.

Ingen koronabrems for transaksjonsmarkedet (+)

Eiendomsinvestorene vil kjøpe mer næringseiendom.

Publisert Sist oppdatert

Det kom frem da DNB Næringsmegling hadde sitt webinar tirsdag morgen.

– I andre kvartal fikk vi en ordentlig brems, og da tenkte vi at dette kanskje ville bli et tregt transaksjonsmarked. Men det dro kjapt i gang og nå tror vi at det kan bli noe i nærheten av totalvolumet som var i fjor, på over 100 milliarder kroner. Det har kommet veldig raskt tilbake igjen, og det er mye penger som skal investeres i næringseiendom, sier analysesjef Thomas Ramcilovic.

DNB Næringsmegling har gjennomført sin halvårlige investorundersøkelse som viser stor kjøpslyst hos aktørene. På spørsmål om hvilket segment som får best verdiutvikling de neste 12 månedene, svarer nesten 50 prosent av investorene i Oslo og Bergen lager og logistikk, mens drøye 30 prosent svarer kontorsegmentet. Til tross for at det har vært en viss interesse for handelseiendommer som typiske dagligvareeiendommer og big box-eiendommer, er det få som tror på verdivekst hos handelssegmentet. Bare drøye10 prosent av investorene i Oslo og Bergen forventer størst verdivekst i det segmentet.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.