Transaksjon:

SOLGT: NVE-bygget i Middelthuns gate 29.

NVE-bygget solgt

DNB Markets og SKB Eiendom har kjøpt NVE-bygget på Majorstuen.

Publisert

For nesten nøyaktig tre år siden ble det offentliggjort at Entra hadde solgt Middelthuns gate 29 på Majorstuen i Oslo. Eiendommen, som er bedre kjent som NVE-bygget, gikk for 1,27 milliarder kroner. Kjøperen var et syndikat satt opp av NRP Finans. Nå har NRP Finans solgt eiendommen videre til DNB Markets og SKB Eiendom. DNB Næringsmegling har vært megler i transaksjonen. Middelthuns gate 19 AS hadde i fjor leieinntekter på 55,1 millioner kroner.

NVE-bygget ble oppført i 1964, men er oppgradert til et bygg i energiklasse B, etter omfattende rehabiliteringer i 2011. Eiendommen ligger sentralt på Majorstuen i Middelthuns gate 29, rett ved NHO-bygget og Colosseum kino.

NVE-bygget trekkes frem som et av de fremste eksemplene på kontorbygg fra 1960-tallet og arkitekturen på den tiden. Stilen har fått navnet brutalismen som følge av den omfattende bruken av betong. Det var arkitektene Enger og Lykke-Enger som tegnet bygget. Riksantikvaren fredet NVE-bygget i 2004.

I 2012 var NVE-bygget nominert til Cityprisen. Juryen skrev i sin begrunnelse at rehabiliteringsprosjektet er en totalrehabilitering av et sentralt kulturminne i norsk etterkrigstid. Ifølge juryen er NVE-bygget et “utmerket eksempel på hvordan antikvariske hensyn, dagens energikrav og moderne kontorløsninger er forent på en forbilledlig måte”.

Powered by Labrador CMS