Annonsørinnhold

Flere og flere ser verdien av en teknisk dd i forbindelse med eiendomsinvesteringer, sier prosjektleder Jens Kroepelien i Probea.

Kunsten å unngå fallgruver

En eiendomsinvestering kan være gull verdt. Men kjøper man katta i sekken blir det fort en dyrekjøpt erfaring.

– Alle vet at det ofte dukker opp fordyrende faktorer i forbindelse med eiendomskjøp, og gjerne etter at avtalen er signert. I stedet for å ramle ned i fallgruver underveis i prosessen, lønner det seg å oppdage dem tidlig, ja, allerede før man hiver seg inn i budrunder, sier prosjektleder Jens Kroepelien i Probea.

En teknisk due diligence kan derfor være det smarteste du gjør før en eiendomsinvestering. Probea har de beste forutsetninger for å bistå investorer og utviklere med nettopp dette. Selskapet har spesialisert seg på prosjektledelse i komplekse byggeprosjekt, og har samlet erfaring gjennom hundretalls prosjekter siden 2001.

Vi tar gjerne en uforpliktende prat om du ønsker en tilpasset teknisk dd-prosess, sier Kroepelien.

– Vi er vant til å lede prosjekter fra A til Å, fra tidligfase til bygg i bruk. Vi er byggherres høyre hånd, og vet hvor viktig det er å ha kontroll på kostnadene i alle faser. Vi ser gang på gang hvordan en helhetlig og grundig faglig gjennomgang så tidlig som mulig minimerer de ubehagelige overraskelsene, sier Kroepelien.

Det er stor forskjell på eiendommene investorer og utviklere ønsker en vurdering av. Probea er derfor opptatt av å tilpasse enhver teknisk due diligence til det spesifikke oppdraget.

– Hva som må sjekkes ut varierer veldig fra prosjekt til prosjekt. Nettopp her ligger vår styrke, fordi vi gir tilpassede vurderinger. Ofte er det byggets tilstand eller forhold under bakken som er avgjørende, men det kan også handle om regulering, gjenbruk eller arealutnyttelse.

Probea ser at en teknisk due diligence i tillegg til å kartlegge risiko for kjøper, ofte skaper et godt fundament for videre samarbeid i fremtidige byggeprosjekter, men stiller ikke dette som krav for å foreta vurderinger.

– Vi deler gjerne vår kunnskap uavhengig av oppdragets størrelse og omfang. For oss er det et mål i seg selv at ethvert eiendomsprosjekt står støtt, også i overført betydning. Vi har rett og slett lyst til å fylle igjen fallgruvene som dessverre preger bransjen, avslutter Kroepelien. Ta kontakt med Probea.

Dette er Probea:

I Probea har vi spesialisert oss på å utvikle og lede komplekse byggeprosjekter – med et vidt spekter av oppdrag innen kontor- og næringsbygg, boliger, hoteller, skoler, omsorgsboliger, helsebygg og andre formålsbygg.

Vi er et engasjert fellesskap av fagsterke prosjektledere som utfyller og utfordrer hverandre.

Har du et eiendomsprosjekt du ønsker vurdert og realisert på trygt og godt vis?

Ta kontakt med Jens Kroepelien jens.kroepelien@probea.no eller daglig leder Steinar W. A. Jarlsbo på steinar.jarlsbo@probea.no

Sjekk www.probea.no!

Powered by Labrador CMS