Juss:

TIL HJELP FOR UTLEIERNE: - En god nyhet for gårdeierne, sier advokat Nils Flesland Bull om regjeringens ferske MVA-tiltak.
TIL HJELP FOR UTLEIERNE: - En god nyhet for gårdeierne, sier advokat Nils Flesland Bull om regjeringens ferske MVA-tiltak.

Koronalettelse for gårdeiere – MVA-fristen for utleie økes til 12 måneder (+)

Regjeringen kunngjorde tirsdag et nytt tiltak for å dempe effekten av et vanskeligere utleiemarked. Endringen retter seg mot gårdeiere som har oppført eller rehabilitert bygg uten å ha fått leid ut alle arealer.

Publisert

Før regelendringen gjaldt det en frist på seks måneder for å få leid ut bygget fra dette var fullført.

- Dette er en god nyhet fordi den vil gi gårdeiere et noe større handlingsrom, sier Nils Flesland Bull, advokat og partner i Advokatfirmaet Haavind.

- Fristreglene for rett til såkalt «tilbakegående avgiftsoppgjør» er strengere for næringsutleie enn for andre bransjer og tap av retten til tilbakegående avgiftsoppgjør kan innebære tap på flere millioner kroner i større prosjekter. Klarer man ikke å få leid ut et lokale innen fristen vil deler av fradragsretten være helt tapt, mens det resterende kan fås tilbake over det som er igjen av justeringsperioden, sier Bull

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.