Aktuelt:

HØYESTE LEIEPRISER: Nedre Slottsgate og Karl Johans gate mellom Nedre Slottsgate og Kirkegata har de desidert høyeste leieprisene i Norge.
HØYESTE LEIEPRISER: Nedre Slottsgate og Karl Johans gate mellom Nedre Slottsgate og Kirkegata har de desidert høyeste leieprisene i Norge.

Her er leieprisene på retail i Oslo

Colliers sin ferske handelsrapport har oversikten over leieprisene for retail i de viktigste Oslo-gatene.

Publisert

Det er Karl Johans gate og Nedre Slottsgate som har de aller høyeste leieprisene for butikklokaler. Ifølge Colliers Internationals seneste handelsrapport er leieprisene i Nedre Slottsgate og Karl Johans gate mellom Nedre Slottsgate og Kirkegata mellom 20.000 og 27.000 kroner per kvadratmeter. I store deler av Karl Johans gate og Kongens gate ligger leieprisene på mellom 13.000 og 18.000 kroner per kvadratmeter, mens man får rimeligere lokaler lenger ned i Karl Johans gate mot Oslo S. Mellom Kirkegata og Dronningens gate er leieprisene mellom 8.000 og 13.000 kroner per kvadratmeter, mens de er mellom 4.000 og 8.000 kroner per kvadratmeter helt nærmest Oslo S. Det prisnivået ligger også i Akersgata og Øvre Slottsgate, samt ved Grensen og gjennom Torggata.

Ifølge Colliers International er leieprisene i Bogstadveien mellom 7.000 og 12.000 kroner per kvadratmeter, mens butikkeierne slipper unna med mellom 4.000 og 7.000 kroner per kvadratmeter i Hegdehaugsveien. «De høyeste leienivåene er i Bogstadveien mellom Sorgenfrigaten og Holmboesgate, og vår erfaring er at de høyeste nivåene i gamle kontrakter har blitt fornyet med eksisterende eller nye leietakere til noe lavere nivå enn tidligere.», skriver Colliers i rapporten.

På Aker Brygge er leieprisene anslått til mellom 6.000 og 9.000 kroner per kvadratmeter ved sjøsiden og mellom 4.000 og 7.000 kroner per kvadratmeter lenger inn på Brygga.

Grünerløkka har leiepriser på mellom 4.000 og 10.000 kroner per kvadratmeter. Aller høyest er leieprisene ved Olaf Ryes Plass (mellom 6.000 og 10.000 per meter), mens nedre del av Thorvald Meyers gate har priser på mellom 4.000 og 5.000 kroner per kvadratmeter.

Samtidig har Colliers International lagt til grunn noen forutsetninger for sine leiepriser:

• Nettoareal uten påslag for andel av fellesareal

• Lokalene er på gateplan

• Lokalet er levert som white box eller «as «is uten vesentlige tilpasninger fra gårdeier på normale lokaler, men med til dels vesentlige investeringsbidrag fra gårdeier på de dyreste lokalene

Powered by Labrador CMS