ENSJØ: Alle leilighetene i Petersborgkvartalet på Ensjø er solgt.
ENSJØ: Alle leilighetene i Petersborgkvartalet på Ensjø er solgt.

Petersborgkvartalet utsolgt

Suksess for samarbeidsprosjekt mellom Ferd Eiendom og Skanska.

Publisert Sist oppdatert

Tiedemannsbyen er et samarbeidsprosjekt (JV) med Ferd Eiendom og Skanska Eiendomsutvikling. Sammen har de utviklet 3 boligprosjekter på deler av området på Ensjø som tidligere ble benyttet av J. L. Tiedemanns Tobaksfabrik. Fabrikken, som har røtter tilbake til 1730-årene, var i mange år en hjørnestensbedrift i området.

I dag er lagerhaller revet og erstattet med parker, leiligheter og rekkehus. Snart rives fabrikkbygget.

– Tiedemannsbyen ligger høyt på Ensjø, med gode grøntområder og mye flott utsikt. Vi så tidlig potensialet i denne eiendommen, sier Oddvar Svartdal, som er prosjektsjef i Skanska for Tiedemannsbyen.

Les også: Sterk boligprisutvikling i juli

Skanskas utbygging i Tiedemannsbyen består av tre ulike kvartal og det første, Hagekvartalet, er allerede utsolgt og innflyttet. Petersborgkvartalet er det andre kvartalet og inneholder 210 leiligheter og 2 næringslokaler ut mot torget. Kvartalet vil bli omgitt av grøntarealer, med direktørboligen Petersborghuset som nærmeste nabo.Skanska startet byggingen på Petersborgområdet allerede i 2013.

– Det har vært gøy å jobbe med Tiedemannsbyen. Salget har stort sett vært jevnt gjennom prosjektet, men vi har selvsagt merket svingningene i markedet slik man gjør i et prosjekt som går over lengre tid, sier Laila Bævre Tugay, salgsansvarlig for Tiedemannsbyen.

De to første salgstrinnene var i 2013 og 2014. Siste trinn ble lagt ut i april 2015. Nå er alle leiligheter solgt ut i prosjektet.

– Vi har hatt et godt samarbeid med selger og prosjektledere fra Skanska i prosjektet, og sammen har vi utviklet et flott boligområde med gode hjem. Dette har ført til at vi har hatt en veldig fin byggeprosess, sier Silje Strøm, markedssjef i Ferd Eiendom.

Les også: Flere spekulerer i prisstigning

– Vi ser også at beboerne trives i området. Jeg har møtt igjen kjøpere fra de første trinnene i Hagekvartalet i senere trinn som nå ønsker noe større men veldig gjerne vil bli boende i området. Det er hyggelig å se at området har blitt akkurat slik både Ferd og Skanska ønsket, avslutter Tugay.

De første beboerne i Petersborgkvartalet flyttet inn våren 2016. Sommeren 2017 vil de aller siste leilighetene overleveres. Siste del av utbyggingen, Utsiktskvartalet, har i august fått vedtatt byggestart og er fortsatt i salg. Salget meldes å være svært godt.

Les også: Meget sterkt boligsalg for OBOS

Powered by Labrador CMS