VURDERER PRIORITERINGER: Byplansjef Siri Gauthun Kielland sier at etaten fortløpende vurderer om de er nødt til å gjøre prioriteringer.

Plan- og bygg: – Regner med noe forstyrrelser i produksjonen

Plan- og bygningsetaten i Oslo regner med noe forstyrrelser i produksjonen som følge av coronaviruset, men vil holde hjulene i gang.

Publisert Sist oppdatert

– Vi vet at mange ansatte som nå skal ha hjemmekontor, også har ansvar for barn som ikke kan gå i skole og barnehage, og det sier seg selv at dagene ikke blir like effektive som til vanlig. Behandling av plan- og byggesaker blir ganske smått med tanke på den situasjonen samfunnet nå står overfor, sier byplansjef Siri Gauthun Kielland i Oslo kommune.

Les også: Pål Georg Gundersen vil bygge på eksklusiv adresse 

Etaten vurderer fortløpende om de er nødt til å gjøre prioriteringer, men har ikke besluttet dette ennå.

Hvilke råd vil dere gi til tiltakshavere som er i startgropen med nye regulerings- eller byggesaker?

– Jobb videre med sakene, og sørg for å sende inn gode, komplette saker til oss. Det gjør prosessen enklere i en presset situasjon for både oss og dere, svarer Kielland.

Les også: Landet ny hotellavtale på Gardermoen

Hvordan tror dere coronaviruset vil påvirke antall nye regulerings- og byggesaker fremover?

– Det er vanskelig å spekulere i. Vi håper at de aller fleste i bransjen holder seg friske slik at byen ikke stopper opp, men vi kan ikke se bort fra at hele samfunnet blir påvirket av denne situasjonen, sier hun.

Plan- og bygningsetaten har avlyst alle offentlige og åpne arrangementer for å bidra til å hindre spredning av coronavirussmitte.

– Vi vil forsøke å gjennomføre så mange av arrangementene som mulig ved strømming til Facebooksiden vår. Vi oppfordrer alle som hadde planlagt å delta på disse møtene til å stille spørsmål i strømmen, eller til å sende inn spørsmål på e-post, skriver etaten på hjemmesiden.

 

Powered by Labrador CMS