Aktuelt

Selger entreprenørdelen til Norge

JM selger den eksterne entreprenørvirksomheten i Norge, JM Entreprenør, til Vicon.

SALG: – I og med salget av JM Entreprenør tar JM ytterligere et steg for å rendyrke vår virksomhet mot prosjektutvikling av boliger, sier konsernsjef Johan Skoglund. Foto: JM
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Vicon er et selskap i den norske KB Gruppen i Kongsvinger som kontrolleres av Ø.M. Fjeld og familien Holth. Avtalt virksomhetsverdi er ca 40 millioner svenske kroner, ifølge en pressemelding.

Det avtalte salget innebærer et positivt resultat i fjerde kvartal 2019 på 15 millioner svenske kroner som blir resultatført innen forretningsområdet JM Entreprenad. Gjennomføringen av salget forutsetter godkjennelse av norske konkurransemyndigheter.

LES OGSÅ: Solgte tre bygårder med gevinst

JM Entreprenør har de siste årene hatt en gjennomsnittlig omsetning på cirka 550 millioner svenske. JM Entreprenads virksomhet vil fremover bli innrettet mot anleggsvirksomhet i Sverige, i nåværende form, der synergiene er tydelige med JMs egenregiutvikling av boliger.

– I og med salget av JM Entreprenør tar JM ytterligere et steg for å rendyrke vår virksomhet mot prosjektutvikling av boliger samtidig som JM Entreprenør gis mulighet til å utvikles som entreprenørselskap, sier konsernsjef Johan Skoglund i JM.

– Høres ut som å bygge sand i Sahara
Play
Etter årevis i mørket er det nå lys i tunnelen (+)
Bolig
Omstridt investor gikk i pluss på overtid (+)
Analyse
Fire blokker rett ved fjorden (+)
Bolig
Kan bygge 6500 nye boliger
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Vil utvikle høykvalitets leiligheter i Kvadraturen (+)
Bolig
Skanska setter storprosjekt på vent (+)
Bolig
Ukens tips – Grunneiers innløsningsrett ved KPA og reguleringsplan
Juss
UTLEIERS ABC – Del 30 – Bilag
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.