SALG: – I og med salget av JM Entreprenør tar JM ytterligere et steg for å rendyrke vår virksomhet mot prosjektutvikling av boliger, sier konsernsjef Johan Skoglund. Foto: JM

Selger entreprenørdelen til Norge

JM selger den eksterne entreprenørvirksomheten i Norge, JM Entreprenør, til Vicon.

Publisert Sist oppdatert

Vicon er et selskap i den norske KB Gruppen i Kongsvinger som kontrolleres av Ø.M. Fjeld og familien Holth. Avtalt virksomhetsverdi er ca 40 millioner svenske kroner, ifølge en pressemelding.

Det avtalte salget innebærer et positivt resultat i fjerde kvartal 2019 på 15 millioner svenske kroner som blir resultatført innen forretningsområdet JM Entreprenad. Gjennomføringen av salget forutsetter godkjennelse av norske konkurransemyndigheter.

LES OGSÅ: Solgte tre bygårder med gevinst

JM Entreprenør har de siste årene hatt en gjennomsnittlig omsetning på cirka 550 millioner svenske. JM Entreprenads virksomhet vil fremover bli innrettet mot anleggsvirksomhet i Sverige, i nåværende form, der synergiene er tydelige med JMs egenregiutvikling av boliger.

– I og med salget av JM Entreprenør tar JM ytterligere et steg for å rendyrke vår virksomhet mot prosjektutvikling av boliger samtidig som JM Entreprenør gis mulighet til å utvikles som entreprenørselskap, sier konsernsjef Johan Skoglund i JM.

Powered by Labrador CMS