Utvikling

Oslo Airport City vil bygge Porsche-senter

Oslo Airport City skal utvikle og bygge et nytt bilsenter på Gardermoen.

Foreløpig skisse av det nye Porsche-senteret på Gardermoen, som kan stå ferdig i 2020/2021.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er i forbindelse med Porsches satsing på el-biler at importør Hans Henrik Riddervold og hans Autozentrum Sport AS har inngått en samarbeidsavtale med Oslo Airport City AS. Planen er å bygge et nytt bilsenter på Gardermoen.

– Plasseringen for en landsdekkende distribusjon av nye el-biler på Gardermoen er optimal, og vi ser for oss en antatt åpning rundt årsskiftet 2020/2021, sier Riddervold og Oslo Airport City-sjef Thor Thoeneie i en felles uttalelse.

Porsches nyeste og markedsledende teknologi kommer til markedet i form av el-bilen Mission E (Porsche Taycan).

– Porsches første helelektriske bil, som vil komme på markedet allerede i 2019, har møtt meget stor kjøpsinteresse. Porsche Mission E er en fire-dørs sportsbil med en rekkevidde på 480 kilometer per lading, men det som er ekstra spennende er Porsches hurtiglading. Mission E skal ha støtte for hurtiglading på opptil 350 kW, noe som skal være nok til å lade batteriet til 80 prosent på bare 15 minutter, avslutter Riddervold, sier Riddervold.

Thor Thoeneie er strålende fornøyd med at Porsche vil til Oslo Airport City.

– Det er ikke den største kontrakten i areal og størrelse, men den er veldig viktig for oss. Porsche er verdensledende som bilmerke og deres nysatsing innen el-bil teknologi er fremtidsrettet, bærekraftig og følger våre høye miljøambisjoner. En del av bydelen kan bli en destinasjon for innovasjon og ny el-teknologi, som også er på full fart inn i flyindustrien. Vi tror dette kan være starten på et innovasjonscluster på Gardermoen rettet mot el-teknologi, sier en begeistret Thoeneie.

Han mener et nytt Porsche Center i Oslo Airport City på Gardermoen også vil bli en attraksjon som skaper aktivitet og puls.

– Det passer svært godt i et område hvor vi planlegger hotell/konferanse, kongress, handel og kontor med nye kompetanse arbeidsplasser, fortsetter Thoeneie.

Oslo Airport City, med Vedal som ansvarlig for utvikling og gjennomføring. planlegger den fremtidige utbygging av en ny bydel med ca. 1 million kvadratmeter næringsareal.

– Omsetningen falt etter bilfritt byliv
Aktuelt
Boligprosjekt falt i fisk for Alf-Inge Håland (+)
Analyse
Vil bygge boliglåve med 19 enheter
Bolig
Aberdeen kjøpte sentrumseiendom (+)
Transaksjoner
Gleder seg til reforhandling av leieavtaler (+)
Analyse
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Tollefsen kjøper mer utviklingseiendom i Asker
Transaksjoner
Starter med produktdesign for ombruk
Aktuelt
Gir vekk eiendom til en verdi av 400 millioner (+)
Analyse
Krefting reagerer på slakt av R8
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.