REALITET: Om tre år er dette hotellet åpent.
REALITET: Om tre år er dette hotellet åpent.

15. mars skulle hotellet signeres, tre dager før stoppet korona alt

Nå er imidlertid alt klart for hotellet som skal åpne i 2023.

Publisert

Hotellkjeden Citybox fortsetter satsingen i det europeiske markedet og har nylig signert en hotellavtale med finske Ylva, eid av studentorganisasjonen i Helsinki.

- Vårt første hotell i Finland får 178 rom og er et viktig steg i utvidelsen av kjeden. For oss er det strategisk riktig å ha hoteller i Tallinn og Helsinki. Norden og Baltikum er områder vi arbeider med, sier er styreleder Martin Smith-Sivertsen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Alt klart for en av Europas største

Citybox Tallinn med 272 rom åpnet 1. august.

2020 har vært et vanskelig for hotellnæringen, og Citybox er ingen unntak. Det som skulle bli kjedens beste år så langt ble i stedet en kamp om å holde hodet over vannet. På tross av dette satser de videre, og daglig leder Eivind Hjulstad ser lyst på fremtiden.

- Sommeren har vært tøff, men vi har etter omstendighetene klart å levere gode resultater. I juli hadde vi et belegg på 94 prosent i Bergen og 70 prosent i Oslo, nesten dobbelt av markedet. Høsten og vinteren blir beinhard, men vi har en plan for å komme oss gjennom. Dette forutsetter at regjeringen utvider støtteordningene til reiselivet også på nyåret og fortsetter den lave momssatsen ut 2021, samt at det blir lettet på reiserestriksjonene, påpeker han.

LES OGSÅ: 100 mill i utbytte

Citybox Helsinki skulle signeres 15. mars. Kjeden og utbygger bestemte seg imidlertid for å avvente til de hadde bedre oversikt over situasjonen og markedet.

LES OGSÅ: Starter med 1.350 bolig og 70.000 næringsmeter

- Vi er nå klar for å se fremover og hotellet skal uansett ikke åpnes før 2023. Da må pandemien være over og reiselysten være tilbake. Vi arbeider både for å komme igjennom krisa, og for å få opp flere Citybox-hoteller når den er over. Vi merker betydelig endring i markedet nå sammenlignet med før korona. Da var det vanskelig å finne gode prosjekter, nå er det mange interessante muligheter. Det er simpelthen mulig å inngå nye hotellavtaler som gir god lønnsomhet i fremtiden, poengterer Smith-Sivertsen.