Trenger ekstern finansiering?

Entras realisering av et gigantisk datasenter på Fet er trolig avhengig av eksterne investorer.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det skriver Computerworld. Kilder bladet har snakket med, hevder at Greenfield Datacenter ikke blir en realitet før Entra har fått med seg en finansiell partner. Det skal også være splid i Entra-styret om det er riktig å gå inn på det som er et nytt forretningsområde for det statseide eiendomsselskapet.

Noen endelig avgjørelse om det blir igangsettelse er altså ikke tatt.

“Entra Eiendom arbeider videre med planene for Greenfield Datacenter i Fet kommune. Entra Eiendom har over lengre tid vurdert datasenter som mulig forretningsområde, og vi har ennå ikke tatt en endelig beslutning”, skriver kommunikasjonssjef Cato A. Mørk i Entra Eiendom i en E-post til Computerworld.

Evry er en påtenkt stor kunde i Greenfield-prosjektet, og de regner ifølge Computerworld med en avklaring i løpet av 2012. Holdningen til IT-giganten blir trolig helt avgjørende for om det blir en realisering av Greenfield.

Selskapet har for tiden 18 datasentre i Norge og skal i 2017 ha tre til fem,ifølge informasjonsdirektør Geir Remman. Evry vil beholde datasentrene i fjellhallen på Gjøvik og på Romsås nord i Oslo.

En samarbeidspartner i Greenfield-prosjektet er Lefdal Mine Datacenter, et senter som ligger ca. 25 kilometer fra Måløy. Selskapet er eid av Sogn og Fjordane Energi og Local-Host Holding. Lefdal tror på en beslutning om byggestart i løpet av året.

Det var i februar i år at Entra og Hewlett Packard offentliggjorde planene for et gigantisk datasenter på Fet i Akershus. De planlagte investeringene kan komme opp i hele 3,5 milliarder kroner for senterer som skal bestå av 16 blokker på til sammen 33 600 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS