Oslo kommune trenger en ny skole, og kjøper eiendom for over 350 mill.

Kjøper for 354 mill.

Oslo kommune vil kjøpe Frysjaveien 31B for 354,1 millioner kroner. Selger er et Clarksons Platou-syndikat, som kontrolleres av Wilhelmsen-familien og Runar Vatne.

Publisert

Det er behovet for skole i Frysja-området som gjør at Oslo kommune nå igjen åpner pengesekken og kjøper en eiendom. Tidligere i år kjøpte kommunen Myntgata 2 for 338,2 millioner kroner for å bruke eiendommen til skole. Nå vil kommunen kjøpe Frysjaveien 31B. I onsdagens bystyremøte skal bystyret avgjøre om kommunen kjøper aksjene i selskapet som eier eiendommen for 354,1 millioner kroner.

Det er et Clarksons Platou Property Management-syndikat som eier Frysjaveien 31B, gjennom selskapet Frysjaveien Eiendomsinvest. Største eier i syndikatet er investeringsselskapet Toluma, som eies av Wilhelmsen-familien. Toluma har 35,5 prosent i syndikatet, mens Runar Vatnes selskap Vatne Capital har 25 prosent.

Eiendommen har en leiekontrakt med Møller Eiendom som er garantert av Møllergruppen. Leiekontrakten løper til 2030, med opsjon på fem års forlengelse. Den årlige husleien er på 15,6 millioner kroner. Harald Møller AS bruker lokalene som sitt hovedkontor. Bygget har et samlet areal på 9000 kvadratmeter, mens tomten er på 11 662 kvadratmeter.

Det var i Oslo kommunes Skolebehovsplan 2016-2026 det ble pekt på behovet for økt grunnskolekapasitet på Frysja. I VPOR Frysja ble det lagt til grunn at en skole skal etableres i området, og det er blitt gjort flere vurderinger av ulike tomter i området. Kommunen endte etter hvert opp med fem alternative tomtealternativer, som alle ble vurdert som tilfredsstillende som skoletomt. Frysjaveien 31 ble valgt fordi de andre eiendommene enten ikke var til salgs (en eiendom ble av eieren regnet som den beste tomten i hele området for boligutvikling) eller hadde eierstrukturer som var kompliserte og dermed ville vært krevende å få kjøpt. Byrådet anbefaler også kjøp av Frysjaveien 31.

Powered by Labrador CMS