Politihuset på Gjøvik er blant eiendommene til Offentlig Eiendom AS.

Hemfosa kjøpte i syndikat

Hemfosa har kjøpt 20 prosent av aksjene i syndikatet Offentlig Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Det er i Hemfosas årsrapport det kommer frem at det svenske selskapet har kjøpt en eierandel på 20 prosent i Pareto-syndikatet Offentlig Eiendom AS, et selskap som ifølge Hemfosa forvalter samfunnseiendommer i Norge.

Offentlig Eiendom ble etablert i juni 2016, og hadde ved etableringen 6 bygg med en samlet eiendomsverdi på 734 millioner kroner. Selskapet eier Myren 7 i Skien (leies ut til politiet og Porsgrunn kommune), Myren 12 (leies ut til Skatteetaten), Ibsengate 1/3 og Strandgata 36 på Gjøvik (leies ut til politiet), Rådhusgata 5 i Porsgrunn (leies ut til politiet), Holthesvei 1 og 4 (leies ut til NAV og NAV Hjelpemiddelsentralen) og Storgata 129 i Lillehammer (leies ut til politiet).

Eiendommene i Offentlig Eiendom har et samlet areal på ca. 33 000 kvadratmeter. Anslått husleie for 2017 er på 52,8 millioner kroner. Rådhusgata 4 i Porsgrunn har kontraktsutløp i oktober 2021. De øvrige eiendommene har leiekontrakt som løper til mellom 2020 og 2028.

Hemfosa har kjøpt over 30 eiendommer i Norge, og har ambisjoner om å kjøpe flere samfunnseiendommer i Norge. «Med den posisjonen og den størrelsen som Hemfosa har bygd opp i landet, ser selskapet gode muligheter for å fortsette å vokse i Norge gjennom kjøp av samfunnseiendommer og gjennom utvikling av samarbeidet med leietakerne», skriver Hemfosa i årsrapporten.

Powered by Labrador CMS