Det er ennå ikke avklart om de ti boligblokkene til Ivar Tollefsens Fredensborg skal forbli boligformål eller inngå i et framtidig sykehusformål.

Kan tjene enda mer på sykehusboligene

Staten kan ende opp med å kjøpe tilbake 474 av de 1.740 sykehusboligene som Oslo kommune solgte til Ivar Tollefsen i 2001. De 10 boligblokkene er beliggende i området som skal reguleres til Storbylegevakten på Aker Sykehus.

Publisert

I 2001 kjøpte ABG Sundal Collier og Ivar Tollefsen 1.740 sykehusboliger ved Aker og Ullevål sykehus av Oslo kommune. Sykehusboligene ble ikke annonsert, bare tilbudt en liten krets eiendomsinvestorer.

Tollefsen kjøpte senere andelen til Sundal Collier og ble eneeier.

Nå har Helse Sør-Øst, gjennom Rambøll Norge, bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten i forbindelse med byggingen av Storbylegevakten. Av bestillingen fremgår det at 10 boligblokker som eies av Ivar Tollefsens Fredensborg, er beliggende i området som skal reguleres.

De 10 blokkene har adresse Sinsenveien 56-74 og rommer 474 leiligheter. Disse leilighetene inngikk i porteføljen av de 1.740 nevnte sykehusboligene.

Les også: Tollefsen kjøper for 2 milliarder

Les også: Boligkonge og eventyrer

Helse Sør-Øst ønsker ikke å kommentere om de har vært i kontakt med Fredensborg AS om eiendommene. Den statlige helseforetaksgruppen ønsker heller ikke si noe om hvordan prosessen blir videre for eventuelt å overta disse eiendommene.

I stedet får Estate Nyheter følgende svar på e-post fra kommunikasjonsrådgiver Frank Roar Byenstuen i Helse Sør-Øst:

”Helse Sør-Øst RHF har i styremøte 16.juni 2016 gitt en tydelig retning for den videre utviklingen av Oslo universitetssykehus. Som en del av fremtidig målbilde skal det etableres et nytt lokalsykehus på Aker. Helse Sør-Øst ønsker å bygge et nytt lokalsykehus på Aker i parallell med utvidelse av regionsykehuset på Gaustad. Som en forberedelse er det bestilt oppstartsmøte for regulering for både Aker og Gaustad hos Oslo kommune slik at denne prosessen kommer i gang.”

Byenstuen skriver også at Helse Sør-Øst RHF planlegger en styresak i juni 2017 for godkjenning av oppstart av konseptfase for både Aker og Gaustad.

– Konseptfasen tar vanligvis ett års tid. Når denne er avsluttet vil det være avklart hvilke konkrete eiendommer som vil inngå i den planlagte utbyggingen for nye sykehusbygg i første trinn, skriver han.

I bestillingen av oppstartsmøtet skriver Rambøll at eksisterende bebyggelse er delvis verneverdig.

– Et sentralt spørsmål i planarbeidet er hvilke bygg som skal inngå i framtidig sykehus og hvilke bygg som bør eller kan rives, påpeker rådgivingsselskapet.

Syv at de ti boligblokkene som er eid av Fredensborg, står på Byantikvarens gule liste. Alle disse boligene er beliggende i syd av planområdet og nær Sinsenkrysset.

– Et uavklart spørsmål er om eksisterende boligbebyggelse i syd skal forbli boligformål eller inngå i et framtidig sykehusformål, skriver Rambøll.

Les også: – Galt med lavere bokvalitet

 

Powered by Labrador CMS