INFILL-PROSJEKT:Nytt boligbygg er trukket inn fra gaten, og foreslått utformet med skråtak som harmonerer med omgivelsene.(Illustrasjon: Grape Architects)

Vant konkurranse om nytt infill-prosjekt

Grape Architects har vunnet konkurransen om å tegne et nytt bolig-infillprosjekt for Cura Eiendom.

Publisert

Cura Eiendom AS ønsker å bygge et infill-prosjekt i Pilestredet. Konkurranseforslaget er tilpasset omkringliggende bebyggelse i volum og fotavtrykk. Det planlegges for fellesarealer som sykkelparkering og mulighet for utadrettet virksomhet på bakkeplan, med boliger over. Felles takterrasser blir skåret inn i den skrå takflaten.

Utformingen er tenkt som en moderne tolkning av gavl-motivet som et svar på de to gavlene bygget står mellom. Variasjon i fasaden skapes av en skiftende vindusplassering og størrelse.

Cura Eiendom består av Lars Håvi og Martin Bremnæs, tidligere ansatte i Höegh Eiendom AS og Stor-Oslo Eiendom AS. De er nå godt i gang med å etablere seg som en sentral aktør med fokus på gode og bærekraftige boligprosjekter i indre by.

Les også: Etablerer nytt eiendomsselskap

– Spennende aktørGrape Architects, som også er relativt nyoppstartet, ser frem til å samarbeide med Cura Eiendom på prosjektet.

– Prosjektet berører mange av våre særlige kompetanseområder, fra innsikt i kommuneplan og fokus på gode bymessige kvaliteter, til bolig og antikvariske hensyn. Vi ser frem til å jobbe med en spennende aktør med store ambisjoner, sier Christine Grape, daglig leder i Grape Architects.

Les også: Grape til topps på Helsfyr

Innfrir føringer i kommuneplanenEiendommen henvender seg mot et viktig plassrom i Pilestredet, og har et stort potensiale for å bidra til en bymessig oppgradering av gaten, i tråd med føringene i kommuneplanen.

– En viktig føring for prosjektet blir hvordan ny bebyggelse kan tilpasse seg og spille opp under karakteristiske elementer i området. Nytt bygningsvolum er tilbaketrukket for å ta hensyn til sprang i eksisterende kvartal, og skråtak harmonerer med kvartalets taklandskap og ulike retninger og gavler, forklarer Grape.

– Vi ønsker å utvikle et prosjekt med høye kvaliteter som harmonerer med de overordnede politiske ambisjonene om fortetting i indre by. Det vil være viktig å skape et prosjekt som gir noe til området og vi vil undersøke om dette kan bli et pilotprosjekt, sier Lars Håvi, prosjektleder og eiendomsutvikler i Cura Eiendom.

 

Powered by Labrador CMS