Boliggård solgt

Maridalsveien 128 på Sagene er solgt, trolig for rundt 140 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter omtalte i oktober det kommende salget av gården på Sagene. Adressen er Maridalsveien 128 (bildet), 300 meter på skrå nedenfor Sagene kirke.

Boligeiendommen består av 59 leiligheter og garasjekjeller med ca. 20 parkeringsplasser, samt felles vaskeri og boder. Bygården er ført opp i 1966.

Det formelle salgsobjektet er salg av aksjene i Maridalsveien 128 II AS, et selskap som er eid av Dørum-familien, der Grethe Dørum er hovedaksjonær med 52 prosent. Maridalsveien 128 II AS hadde i 2015 driftsinntekter på 4,5 millioner kroner, det samme som i 2014.

Den samlede boligmassen er på 2360 kvadratmeter BRA. Leilighetene skal ifølge en annonse ha «en jevnt god standard». Balkongene er vendt mot sydøst.

Prisantydningen var satt til 139 millioner kroner. Gitt at denne prisen oppnås, snakker vi om en kvadratmeterpris på 59 000 kroner. Nå er altså gården solgt, men advokat Marius A. Rød i Bing Hodneland vil ikke ut med detaljene i transaksjonen.

– Kjøperen og prisen er foreløpig konfidensielt, men det gikk gikk fort, sier Rød til NE nyheter om salget.

Den raske prosessen kan indikere at salgssummen ble minimum prisantydningen, og uansett er dette nok en eiendom som inngår i transaksjonsstatistikken i år.

Hvis vi forutsetter drøyt 4,5 millioner kroner i leieinntekter i 2017, tilsvarer prisantydningen en brutto direkteavkastning – yield – på lave 3,25 prosent. Netto yield ligger dermed rundt 3 prosent.

Powered by Labrador CMS