Konverterer på Ensjø

Fyrstikkalléen 17 konverteres fra industriformål til boliger.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er Scandinavian Development AS (Bøhler-familien) som er forslagsstiller og vil omregulere Fyrstikkalléen 17 på Ensjø fra industriformål til bolig og skole (se illustrasjon). Den eksisterende industribygningen er oppført på Gul liste, men bevaringsverdien skal ivaretas gjennom en hensynssone for bevaring av kulturmiljø.

Scandinavian Development AS ønsker seg bruksareal på 5230 kvadratmeter, 39 boenheter og 1343 kvadratmeter skole. Parkering under terrenget skal gi et bilfritt bomiljø, inkludert bilfritt Grønvoll plass.

På hjemmesidene beskriver Scandinavian Development Fyrstikkalleen 17 som en strategisk viktig eiendom og naboeiendom til Grenseveien 97. Selskapet vil stå for regulering og ideutvikling frem til prosjektets ferdigstillelse.

Plan- og bygningsetaten anbefaler planforslaget, med unntak av en foreslått fasadeendring og fremmet eget alternativ 2 for å ivareta fasadene. Byrådet slutter seg til Plan- og bygningsetaten vurdering og konklusjon og anbefaler alternativ 2.

Etablering av boliger kombinert med skole vil ifølge byrådet bidra til en transformasjon av eiendommen som kan være positivt for tilstøtende boligområder. Byrådet merker seg dessuten at det er gangavstand til kollektivknutepunktet på Helsfyr, med et svært godt tilbud av T-bane, lokalbuss og regionale ekspressbussforbindelser.

Det er videre positivt at planforslaget sikrer bygningens hovedvolum. Den opprinnelige etasjeinndelingen gir store takhøyder og vil tilføre leilighetene ekstra gode og romlige kvaliteter. Sammen med bygningens industripreg vil det bidra til større variasjon av boligtyper på Ensjø.

Illustrasjon: Arcasa Arkitekter

Powered by Labrador CMS