GODT MOTTATT: - Kommunal- og moderniseringsdepartementet støtter flere av forslagene i rapporten som de fikk overlevert av Bygg21 før sommeren, sier styreleder Sissel Leire og nestleder Stig Bech i Bygg21.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet følger opp Bygg21-råd

Før sommeren overleverte Bygg21 rapporten ”Enkle grep – raskere fra behov til bygg” til Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Responsen fra departementet er positiv.

Publisert Sist oppdatert

Bygg21 har nylig møtt Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) for en gjennomgåelse av rådene. I møtet gikk planavdelingen i KMD gjennom rapporten råd for råd, og ga Bygg21 en tilbakemelding på hvordan avdelingen vil følge opp forslagene.

Les også: – Slik kan planprosessene forbedres

Bygg21s råd var:

1. Halvere antall juridiske plannivåer, fra fire til to, og unngå unødig detaljering2. Sørge for mer forutsigbare rekkefølgekrav, og samordning av innsigelser3. Automatisere og forenkle byggesaksbehandlingen

Styreleder Sissel Leire og nestleder Stig Bech er fornøyd med responsen på rapporten.

– Denne rapporten var en viktig del av Bygg21s mandat fra KMD. Det er viktig for Bygg21 å kunne presentere råd som samler opp flere av effektiviseringsforslagene næringen tidligere har utarbeidet, sier Leire.

– Hva er departementets konkrete tilbakemeldinger?

– KMD er direkte støttende til flere av forslagene og ønsker å endre veiledere og følge opp underliggende myndigheter der de kan det. Til noen av forslagene uttrykker KMD at de støtter intensjonen, men at de ser andre veier fram til målet, sier Bech.

– Eksempelvis har KMD hva gjelder forslaget om redusert antall plannivåer, igangsatt en evaluering i regi av Forskningsrådet. Evalueringen skal konkret vurdere bruken av de ulike plannivåer. Departementet vil ta nærmere stilling til oppfølgingen av dette rådet når de har mottatt evalueringen fra Forskningsrådet.

Les også: Planbehandling forsinker og fordyrer

Les også: Slik skal saksbehandlingstiden reduseres

– Et annet eksempel er forholdet til statlig innsigelsesrett, fortsetter Leire.

– KMD støtter forslaget og vil følge opp aktuelle sektormyndigheter i arbeidet med å utgi retningslinjer for bruk av innsigelser og prioriteringer på sine fagområder.

– Vi opplever at departementet har vært positive, og ser med stor forventning på hvordan – og hvor raskt – forslagene blir tatt videre, avslutter Bech.

Les også: Byantikvaren: – Vil ha konstruktive prosesser

 

Powered by Labrador CMS