Godt under takst

En eldre boliggård på St. Hanshaugen har en prisantydning godt under verditaksten.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Salgsobjektet er Von der Lippes gate 15 (bildet), det vil si det formelle salgsobjektene er salg av aksjene i selskapet. Von der Lippes gate 15 AS er ifølge Purehelp.no eid av Anna Elisabeth Amlie, som eier en boliggård med 19 leiligheter og 10 garasjer.

Tomtearealet er på 1362 kvadratmeter, mens bruksarealet er på 1711 kvadratmeter. Fordelt på 19 leiligheter, tilsvarer det en gjennomsnittlig leilighet på 90 kvadratmeter. Eiendommen ligger på en tomt regulert til bolig.

Boliggården har ifølge en annonse en «fantastisk beliggenhet» i Von Der Lippes gate, i det som beskrives som et attraktivt boligområde på Valleløkken. Det er like ved parken og høydedraget «Idioten», mellom Lindern og St. Hanshaugen. Beliggenheten er skjermet fra trafikkstøy, men samtidig «meget sentral».

Men om beliggenheten er fantastisk, er nok ikke gården av samme standard. Von der Lippes gate 15 er en teglsteinsgård over 5 etasjer, samt kjeller og loft, og oppført i 1938. Bygget er ifølge annonsen visuelt sett godt vedlikeholdt, men på den annen side har eiendommen «noe vedlikeholdsetterslep».

Og som det står i annonsen: Noe oppgradering og renovering av eldre boliggårder må alltid påregnes.

Nesten samtlige bad, med unntak av fire stykker, stammer fra byggeåret 1938 og bør derfor etter selgers vurdering skiftes eller oppgraderes på sikt. Det ble imidlertid montert nytt jordvarmeanlegg i 2015, og den gamle fyren og oljetanken er sanert.

Leilighetene er utleid uten møbler. Av de totalt 19 leilighetene i gården, er 18 stykker utleid per i dag. Ved overtakelse vil imidlertid tre av leilighetene ledigstilles. 15 leietakere har for øvrig 3-årige standardkontrakter, mens tre av leilighetene har tidsubestemte leiekontrakter.

Prisantydningen for boliggården er satt til 110 millioner kroner. Det er en god del under verditaksten på 145 millioner og også under lånetaksten på 123,5 millioner kroner. Kommunale avgifter utgjør 125 000 kroner i året.

Powered by Labrador CMS