Solgte logistikkeiendom

Nordea Liv har solgt en logistikkeiendom på Berger i Skedsmo kommune.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Salgsobjektet er Fjellbovegen 9, en eiendom som ble ført opp i 1997 og som er på totalt 12 570 kvadratmeter. Eiendommen ligger parallelt på vestsiden av E6 oppover, mellom Berger-krysset og Gran-krysset, ca. 4 kilometer nordøst for Skedsmokorset. Overtakelse var av Fjellbovegen 9 skjedde i fjerde kvartal i fjor.

Kjøperen er NREP, Nordic Real Estate Partners, som har spesialisert seg på logistikkeiendommer, men da primært i Sverige. 

Ifølge den seneste markedsrapporten til Atrium CBRE ligger direkteavkastningen – yielden – i transaksjonen på om lag 6,60 prosent, mens salgssummen er på ca. 155 millioner kroner. Det tilsvarer ca. 12 300 kroner kvadratmeteren.

Nordea Liv med investeringsdirektør Nils Arne Gundersen i spissen (bildet) bladde i januar opp 605 millioner kroner da de kjøpte Rådhuspassasjen fra Eiendomsspar.

NREP er et ledende selskap innenfor private equity i eiendom. Selskapet ønsker å skape en fremragende risikojustert avkastning for institusjonelle investorer gjennom fokuserte investeringsstrategier og å være tett på forvaltningen i de nordiske landene.

NREP ble etablert i 2005 og har ifølge hjemmesidene siden etableringen startet åtte fond og kjøpt 180 eiendommer og utviklingsprosjekter i de nordiske landene. 81 av disse eiendommene er blitt solgt.

I dag har NREP om lag 2,4 milliarder euro under forvaltning, 23,5 milliarder kroner. Selskapet er eid og ledet av ti partnere.

 

Powered by Labrador CMS