Blar opp ved Rådhuset

Nordea Liv har kjøpt Rådhuspassasjen av Eiendomsspar.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Livselskapet opplyser i en pressemelding onsdag at de har inngått avtale med Eiendomsspar om kjøp av Rådhuspassasjen i Oslo.

Denne eiendommen omfatter adressene Fridtjof Nansens plass 2 og Olav Vs gate 6 og er på vel 10 000 kvadratmeter, fordelt på syv etasjer med kontorlokaler og forretninger på gateplan.

Kjøpesummen er avtalt til 605 millioner kroner, som ifølge pressemeldingen gir en direkteavkastning – yield – på 4,75 prosent. Prisen tilsvarer også om lag 60 000 kroner kvadratmeteren. Aberdeen Asset Management skal forvalte og drifte eiendommen.

Fridtjof Nansens plass 2 (bildet) ble bygget på slutten av 1930-tallet, der Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson var arkitekter. De to kjente arkitektene tegnet også Rådhuset, som ble oppført i samme periode.

Eiendomsspar har eid Rådhuspassasjen siden 1991 og har i disse årene utviklet og modernisert eiendommen. De største leietakerne i dag er advokatfirmaet Wikborg Rein, advokatfirmaet NORDIA, Handelsbanken og Partner Revisjon.

– Rådhuspassasjen har en av Oslos mest attraktive kontorbeliggenheter, og vi er svært tilfreds med å kunne innlemme denne eiendommen i vår portefølje, sier investeringsdirektør for eiendom i Nordea Liv, Nils Arne Gundersen (t.h. på bildet), i pressemeldingen.

Nordea Liv har eiendommer til en samlet markedsverdi av ca 7 milliarder kroner. Livselskapet mener eiendomsinvesteringer bidrar til en stabil og god avkastning for selskapets pensjonskunder med rentegaranti.

– Kjøpet av Rådhuspassasjen er i tråd med vår strategi om å kjøpe mer eiendom med sentral beliggenhet i de fire største byene, understreker Gundersen.

Administrerende direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar sier i meldingen at i et historisk høyt vurdert eiendomsmarked, har selskapet valgt å foreta en mindre reduksjon av eiendomsporteføljen.

– Vi er overbevist om at Nordea Liv, som også tidligere har kjøpt eiendom av oss, vil være en meget god eier av Rådhuspassasjen og således en verdig avtager til en av Oslos fineste eiendommer, sier Ringnes.

Powered by Labrador CMS