Kjøper 86 000 m2 med logistikk

Nordic Real Estate Partners kjøper logistikkeiendommer for til sammen 750 millioner svenske kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Selskapet (NREP) opplyser på hjemmesidene at det fortsetter å øke sin eksponering i kjernemarkedene innenfor logistikk i Sverige. NREP ha kjøpt fire logistikkeiendommer i henholdsvis Göteborg, Jönköping, Örebro og Stockholm.

Eiendommene er altså til sammen på 86 000 kvadratmeter, hvorav et porteføljekjøp fra DSV på 46 000 kvadratmeter. NREP opplyser at DSV samtidig har forlenget sin leieavtale i Borås på 60 000 kvadratmeter.

De tre andre kjøpene ligger fra 10 000 kvadratmeter til 16 700 kvadratmeter. I forbindelse med kjøpene har NREP signert en låneavtale på hele 890 millioner svenske kroner, som også skal dekke refinansiering av den eksisterende logistikkporteføljen i Sverige.

– Vi er fornøyde med at vi har vært i stand til å øke vår svenske logistikkportefølje med seks eiendommer på svært gode beliggenheter, der alle leietakerne er ledende innenfor sine respektive områder. Transaksjonen plasserer NREP på topp av Pan-nordiske eiere av topp logistikklokaler, med nesten 500 000 kvadratmeter i Norden, uttaler Rickard S. Dahlberg i NREP i en pressemelding.

NREP har siden oppstart startet seks fond med total egenkapital på rundt 500 millioner euro, primært hentet inn fra større nordiske og internasjonale institusjoner.

Private equity-selskapet forvalter i dag eiendeler for til sammen 900 millioner euro, altså drøyt 6,6 milliarder norske kroner og har en investeringskapasitet på ytterligere 250 millioner euro.

Powered by Labrador CMS