Står igjen 7000 m2

Drøyt 7000 kvadratmeter står fortsatt ledige i Hoffsveien 1C på Skøyen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er geoserviceselskapet CGG Services Norge som prøver å få fremutleid lokalene til ingeniørselskapet Fugro. Storebrand Eiendom eier Hoffsveien 1C, som totalt er på 10 900 kvadratmeter.

CGG holder selv til i Lilleakerveien 6A, mens Fugro Survey AS holder til i Karenslyst allé 2. Fugro flyttet ut fra Hoffsveien i første kvartal 2014. Selskapet utfører på verdensbasis ulike tjenester innenfor geofysikk, subsea og ulike undersøkelser på land og offshore.

Å få fremutleid lokalene i Hoffsveien har vært en jobb som har pågått i flere år, og med bytte av meglere som har måttet gi opp. Et vesentlig problem har vært at franskeide CGG hadde en standhaftig strategi om å leie ut 10 000 kvadratmeter til én bruker. Det var en dødfødt strategi i et vanskelig marked. Nå er Malling & Co satt på oppdraget, og strategien er lagt om.

– CGG hadde en enbrukerstrategi, men det var vanskelig, så de gikk over til en strategi med flere brukere. Nå har de åpnet opp for å fremleie ned mot 500 kvadratmeter, sier partner Fredrik Sommerfeldt i Malling & Co til NE nyheter.

– Hva er leid ut av lokaler nå i Hoffsveien 1C?– Vi har leid ut 6. etasje og 7. etasje og 330 kvadratmeter i 1. etasje. Det er drøyt 7000 kvadratmeter som står ledige, svarer Sommerfeldt.

NE nyheter har fra uavhengig hold hørt at CGG var villig til å fremleie til en dumpingpris på rundt 1000 kroner kvadratmeteren. Det er i så fall under halvparten av normale leienivåer på Skøyen. Sommerfeldt avviser imidlertid disse ekstremt lave nivåene.

– 1000 kroner kvadratmeteren måtte i så fall ha vært i 1. etasje, men denne etasjen er nå leid ut. Leietakere kan få gunstige betingelser til 1400-1500 kroner kvadratmeteren hvis de leier lokalene «as is» («som de er», red.anm.). Toppnivåene i bygget ligger på 2300-2500 kroner kvadratmeteren. Storebrand Eiendom har også åpnet opp for direktekontrakter og vil da være mer fleksibel, sier Sommerfeldt.

CGG har en leiekontrakt i Hoffsveien 1C frem til 2020.

Powered by Labrador CMS