Må punge ut for Fornebubanen

Nye rekkefølgebestemmelser kan koste MøllerGruppen Eiendom dyrt på Skøyen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det har vært mye frem og tilbake for MøllerGruppen Eiendom siden de i april 2012 vant en budkamp om å få bygge ut Harbitzalleen 3-7 på Hoff, i den nordre delen av Skøyen. Prisen ble til slutt 400 millioner kroner for den uregulerte tomten.

Plan- og bygningsetaten mente den foreslåtte utnyttelsen ble for omfattende og utarbeidet i november 2013 sitt eget forslag. Dette planforslaget har vært utlagt til offentlig ettersyn i to faser, i november 2013 og i juni 2014.

Nå skal planforslaget (se illustrasjon) vurderes enda en gang, og det i lys av fastsatt planprogram for Fornebubanen, Lysaker-Majorstuen, T-bane med tilhørende anlegg og byutvikling på Majorstuen. I tillegg vurderes planene opp mot regulering av El8 med tilhørende arealer for byutvikling Lysaker-Skøyen, samt byrådets forslag til ny kommuneplan 2015 – Oslo mot 2030.

Bladet NæringsEiendom skrev i mai at byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) satte utviklingsplanene på Skøyen på hold, spesielt i lys av en ny T-bane til Fornebu. Her er ennå ingenting avklart om en igangsettelse, blant annet som følge av manglende fullfinansiering.

Ett av prosjektene på Skøyen som må belage seg på ny behandling, er altså utbyggingen av Harbitzalleen 1-7. Ettersom det pågår en områderegulering for hele Skøyen-området, mener Plan- og bygningsetaten at planforslaget for Harbitzalléen 1-7 må suppleres med rekkefølgebestemmelser for å sikre opparbeiding av nødvendige gater og byrom i tilknytning til prosjektet.

I tillegg må prosjektet bidra med sin forholdsmessige andel til gjennomføring av Fornebubanen på Skøyen. Orkla har møtt liknende krav for sitt planlagte høyhus i Drammensveien 149.

Planmyndighetene foreslår derfor at før det kan gis en igangsettingstillatelse for MøllerGruppen innenfor reguleringsplanen, skal en ny stasjon med oppganger på Fornebubanen på Skøyen være opparbeidet.

Ola T. Gjørtz i MøllerGruppen Eiendom vil ikke kommentere saken overfor NE nyheter.

Anleggene Hoffsdiagonalen, Harbitzalléen fra Hoffsveien til Harbitzalléen 7, samt park/torg på Hoff må derfor være opparbeidet, eller sikret opparbeidet.

Videre skal opparbeiding av T-banestasjon, park/torg på Hoff og gater utenfor planområdet, skje i overensstemmelse med føringene i detaljreguleringen for Fornebubanen og en ny områderegulering for Skøyen.

(Ill.: LPO Arkitekter AS)

Powered by Labrador CMS