Verdt 13 mrd.

Pandox bekrefter børsnotering på Nasdaq Stockholm.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Dermed stemte opplysningene til Fastighetsvärlden og nyhetsbyrået Reuters. Det er imidlertid kun selskapets B-aksjer som skal tas opp til notering. Avhengig av de rådende markedsforholdene, går det mot en børsnotering av disse aksjene i løpet av 2015.

Per 31. mars bestod porteføljen til Pandox av i alt 104 hoteller med til sammen 21 969 hotellrom i åtte land. Markedsverdien av disse hotellene var ved utgangen av kvartalet vurdert til 26 996 millioner svenske kroner, altså drøyt 25,5 milliarder norske kroner med dagens valutakurser.

Substansverdien av selskapet, den såkalte EPRA NAV, er beregnet til 14 438 millioner svenske kroner, drøyt 13,1 milliarder norske kroner. Med andre ord er hotellinvesteringene til de to norske eierne Eiendomsspar og Sundt-familien (50 prosent hver) verdsatt til 6,55 milliarder kroner. Verdsettelsen tilsvarer en pris på 96,25 svenske kroner per aksje.

Vi snakker om totale verdier i nærheten av det norske Entra vurderes til, selv om vi sammenlikner to helt ulike selskaper. Som i Entra går det ikke mot et fullt nedsalg i Pandox, dagens aksjonærer skal kun redusere sin andel i selskapet. Hvor stor den fremtidige eierandelen blir, er foreløpig ukjent.

Samlet fortjeneste målt mot aksjekapitalen til Pandox i 2014 var 873 millioner svenske kroner. En prising i nærheten av 14,4-14,5 milliarder, indikerer et kurs/fortjenesteforhold (P/E) på 16,5, men altså ut fra fjorårets tall. Implisitt tilsvarer dette en yield – direkteavkastningskrav – (E/P) på ca. 6.

ABG Sundal Collier er valgt til global koordinator for børsintroduksjonen, og de får hjelp av Handelsbanken Capital Markets, Morgan Stanley, Carnegie, DNB Markets og SEB.

Powered by Labrador CMS