Bud på NPRO

OPPDATERT: John Fredriksen har passert tilbudsgrensen i Norwegian Property og vil komme med et bud på selskapet i løpet av fire uker.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Oppdatert med kommentar fra Nils K. Selte.

Fredag ble det omsatt en aksjepost på 25,6 millioner aksjer på kurs 10 kroner i Norwegian Property, som ledes av Olav Line (bildet). I dag kom bekreftelsen på at det var John Fredriksens investeringsselskap Geveran Trading som brukte drøye 250 millioner kroner på å kjøpe aksjene.

Med kjøpet har Geveran Trading kommet opp i en eierandel på 37,54 prosent. Selskaper har dermed passert budgrensen og må enten legge inn et bud på selskapet i løpet av de neste fire ukene eller selge seg ned under 33,33 prosent igjen. I en børsmelding gjør John Fredriksen det klart at han akter å komme med et bud på de gjenværende aksjene i Norwegian Property i løpet av de fire neste ukene.

Ifølge reglene må John Fredriksen minst tilby aksjonærene i NPRO en kurs tilsvarende den høyeste kursen han har betalt for sine aksjer i løpet av det seneste halve året. Det betyr at det kommer et bud på minst 10 kroner aksjen.

Men det er liten grunn til å tro at John Fredriksen får nok aksepter til å kunne ta Norwegian Property av Oslo Børs. Stein Erik Hagens familieselskap Canica har også kjøpt seg kraftig opp i selskapet i løpet av høsten og har nå 17,26 prosent av aksjene. John Fredriksen har også ofte vist seg interessert i å beholde selskapene sine notert på børsen.

Adm. direktør Nils K. Selte hos den nest største aksjonæren Canica vil ikke kommentere Fredriksens tilbudsplikt.

– Nei, ingen kommentar, har du noen gang sett meg kommentere noe i mediene? spør Selte retorisk. Han vil heller ikke kommentere om plasseringen i Norwegian Property er av finansiell eller strategisk karakter.

Stein Erik Hagens investeringsselskap eier altså 17,26 prosent av aksjene i Norwegian Property. Canica kan sånn sett nekte en eventuell tvangsinnløsning av aksjene, ettersom det krever mer enn 90 prosent tilslag fra aksjonærene ved et bud.

Powered by Labrador CMS